Kako “prekinuti” s BFF?

Piše
Dijana Šimunić

Nov 02, 2016

Nijedan prekid nije lagan pa tako ni u slučaju kad želiš prekinuti sve veze sa svojom dosadašnjom najboljom prijateljicom. No, prije nego što se odlučiš prekinuti sve odnose sa svojom BFF, trebala bi dobro razmisliti…

Bile ste nerazdvojne prijateljice, gotovo kao sestre, ali više to nije to? Tvoja prijateljica više nije netko kome vjeruješ, netko s kim želiš provoditi dane? To znači da je došlo vrijeme da vaše prijateljstvo završi. No, kako pravilno prekinuti prijateljstvo s nekim tko ti je do jučer bio sve?

1. Budi sigurna u svoju odluku

Samo zato što se vaše prijateljstvo promijenilo, ne mora značiti da je potpuno prestalo. Prije nego što konačno otpišeš svoju najbolju prijateljicu, dobro razmisli o svojoj odluci. Važno je da si 100 posto sigurna da je tvoja odluka razumna i dobro promišljena, a ne samo brzopleta. Moguće je da se samo trenutno ljutiš na svoju BFF i da možete srediti problem koji se pojavio. Ako se zbog prijateljice osjećaš loše, možda to i nije veliko i neraskidivo prijateljstvo. Međutim, kad se jednom odlučiš na prekid prijateljstva – povratka najčešće više nema.

2. Neka tvoja prijateljica sazna prva

Bilo bi fer od tebe da tvoja, sad već bivša prijateljica prva sazna da više ne želiš biti u njenome društvu. Reci joj to na onakav način kako bi htjela da ona kaže tebi. Najgore što možeš napraviti je prije nego što kažeš svojoj BFF, tu svoju namjeru ispričaš svojim ostalim prijateljima. Ona ne bi smjela čuti to od nekoga drugoga, koliko god ti se zamjerila.

3. Budi iskrena

Budi iskrena kad ostavljaš svoju najbolju prijateljicu. Objasni joj u čemu je problem, kako je došlo do tvoje odluke i da je tvoja odluka dobra za vas obje. Ako si se doista potrudila da promijeniš stvari koje ti smetaju, a tvoja prijateljica i dalje ih radi – to joj i reci. Pokušaj ostati smirena jer ne znaš kako će tvoja BFF reagirati. Iznesi sve činjenice, ali saslušaj i drugu stranu. Ako ne dođete do nikakvog kompromisa, pravo je vrijeme za udaljavanje.

Neka prijateljstva jednostavno ne traju vječno. Ljudi se mijenjaju i tvoja BFF nakon nekog vremena samo više ne odgovara tvojim ciljevima ili se jednostavno ne uklapa u tvoju budućnost. To nije ništa čudno. Uvijek se okruži ljudima zbog kojih se osjećaš dobro, sretno i sigurno, a ne frustrirano. Tvojoj bivšoj prijateljici možda će na početku biti teško, ali će s vremenom i ona prihvatiti da je vašem prijateljstvu s razlogom došao kraj.

Komentari