Svjetski dan televizije – Što vama predstavlja TV?

Piše
x-ica tim

Nov 21, 2019

21. studenoga proglašen je Svjetskim danom televizije, a danas taj dan slavi kao svoju 23. obljetnicu. Upravo zbog toga upitali smo nekoliko ljudi koja im je prva asocijacija na TV i što televizija njima znači.

S obzirom da većina domova, kuća, stanova, studentskih soba, kafića, restorana i dućana ima televizor logično je zaključiti da 99 % populacije gleda televiziju. Je li to doista tako upitali smo nekoliko osoba različite dobi koja im je prva asocijacija na TV i što ona njima znači.

Željka, mlada majka iz Zagreba, na spomen televizije odmah pomisli na plaćanje računa, dok umirovljenik Stanko kratko i jasno kaže da je TV jedna velika manipulacija.

Maja iz Siska televiziju ne gleda već godinama, a posebice vijesti jer smatra da je to pranje mozga.

Prva asocijacija na informativne emisije i vijesti mi je pranje mozga. Volim gledati Animal Planet jer sa životinjama znaš na čemu si. Zatim Documentary, History Channel, Discovery i druge dobre dokumentarne programe. Kardashiane, Farme i reality showove bih skinula ultraplanetarno s programa.

Modnoj dizajnerici Valentini koja živi u Šibeniku prva asocijacija na TV je buka i milijun reklama.

Nemam TV i nisam baš neki fan gledanja tog malog (ili velikog) čuda. Imam mini laptop pa na njemu gledam serije i filmove koje želim i volim.

Vlado iz Rijeke televiziju ne gleda već više od 13 godina, osim za vrijeme Olimpijade. Kako kaže, smučilo mu se prekrajanje povijesti i bljuvanje mržnje, dok Slobodanu iz Požegea prva asocijacija na TV su informacije, a najviše gleda Fox i Sport Club.

Mladi pravnik Filip iz Čakovca s nostalgijom se prisjeća crtanih filmova kad je bio klinac i situacija kada je stari televizor zatrokirao pa bi ga lupali sa strane da proradi.

Mi klinci smo izigravali živi daljinski kada bi se onaj pravi pokvario. Sada pak televizor više koristim kako bih ga povezao s laptopom i gledao film ili seriju te poneku debatnu ili političku emisiju i vijesti.

Zagrepčanki Maji televizija je, kaže, zabava i razbribriga, a voli pogledati vijesti kako bi bila informirana o sr***ma koje se događaju u svijetu i kod nas.

Volim i dobar triler filmek te krimi i humoristične serije. A najviše volim dokumentarce o povijesnim događajima, životinjama i putopise o azijskim zemljama.

Morana, mlada profesorica povijesti umjetnosti, voli gledati televiziju i, da može, gledala bi je i više.

Voljela bih odgledati neki filmski maraton kad bih imala vremena. Kako bilo, volim detektivske serije, CSI, dokumentarce, romantične komedije, crtiće, emisije o kuhanju, pa čak i serije s nabrijanim odvjetnicima.

Kocka, antena i razbribriga prve su asocijacije na TV ekonomistici Ivoni iz Zagreba. TV ima u svakoj sobi, a upali ga tek toliko da je tu, no većinom ga ne gleda aktivno.

Najviše telku gledamo navečer kad sve drugo obavimo pa malo ljenčarimo ako ima što dobro na programu. Naša mala kćerkica gleda Baby TV, a mi filmove, serije, dokumentarce i simpatične crtiće.

Svatko ima svoje razloge zašto voli ili ne voli gledati televiziju. No, jedno je sigurno – televizijski program, kakav god da bio, uvukao se u sve pore svakodnevnog života.

Viva la televizija – Svjetski dan TV-a

Komentari