5 sveučilišta u Norveškoj bez troškova upisa

Piše
Lorena Sikavica

Sep 21, 2017

Norveška je poznata po oslobađanju od troškova školarina. U nastavku se informirajte o 5 odličnih sveučilišta u Norveškoj koja ne naplaćuju administrativne troškove upisa međunarodnim studentima.

Prvi korak za prijavu u Norveškoj je pronalaženje sveučilišta koje odgovara vašem životnom stilu. 

  •  Norwegian University of Science and Technology (NTNU)

NTNU nudi svim studentima izuzetnu prednost nad mnogim drugim sveučilištima u Europi i Sjevernoj Americi: ovdje nema školarine.

Međutim, učenici trebaju pokriti svoje vlastite troškove života. Svi međunarodni studenti koji nisu državljani zemalja EU / EEA / EFTA moraju imati dovoljno sredstava za život u Norveškoj kako bi dobili studentsku vizu.

Službena web stranica: www.ntnu.edu

  •  Oslo and Akershus University College of Applied Sciences

Kao institucija u državnom vlasništvu, HiOA ne naplaćuje školarine. To se odnosi i na norveške i međunarodne studente. Naknada za semestar je trenutno 660 NOK (norveških kruna) po semestru. Ako planirate nazočiti HiOA kao student razmjene, automatski ste oslobođeni svih naknada.

Službena web stranica: student.hioa.no

  • University of Nordland – formerly Bodø University College

Sveučilište u Nordlandu ne naplaćuje školarinu. Međutim, norveška vlada zahtijeva da studenti izvan Europske unije mogu osigurati minimalni iznos novca za pokrivanje životnih troškova za jednu akademsku godinu u Norveškoj. Trenutni iznos novca koji se prenosi na Sveučilište Nordland iznosi 92.500 NOK za akademsku godinu.

Službena web stranica: www.nord.no

  • University of Bergen

Jedina pristojba koja se plaća na Sveučilištu u Bergenu je polugodišnja naknada za Organizaciju studentske skrbi (SiB), trenutno 480 NOK. Sveučilište u Bergenu je javna ustanova i stoga ne naplaćuje školarinu. To vrijedi i za norveške i međunarodne studente.

Službena web stranica: www.uib.no

  • Bergen University College

Bergen University College nudi jamstvo smještaja. Ovo jamstvo vrijedi samo ako se prijavite u razdoblju od 1. svibnja do 1. studenog i ako vaši tečajevi započinju početkom semestra, u kolovozu i siječnju.

Službena web stranica: www.hib.no

Komentari