“Cid” – kazališna predstava Scene Osječkih Studenata

Piše
Petra Haleš

Mar 10, 2020

U  petak i subotu 13. i 14. ožujka 2020. godine, 18:00 sati na Akademiji za umjetnost i kulturu (AUKOS) prikazuje se predstava „Cid“ koju izvode glumci kazališne scene S.O.S.-a (Scena Osječkih Studenata).

Što se može očekivati u ovoj predstavi?

Cid je priča o časti, ljubavi i odanosti, ali i onome što su ljudi spremni učiniti kako bi to obranili. Predstava je nastala kao ispit studentima 3. godine preddiplomskog studija glume i lutkarstva na kolegiju Tehnika glume.

Osim što je ovo odlična prilika za pogledati rad i trud studenata glume, još je jedna posebnost vezana uz ova dva datuma održavanja. Naime, obje izvedbe su humanitarnog karaktera gdje se prikupljaju sredstva za našu sugrađanku Tihanu Šorman, samohranu majku dvoje djece koja je zbog ozljede mozga stopostotni invalid i stoga zahtijeva 24-satnu skrb i bolju njegu.

Ovom predstavom nastavlja se šesta sezona kazališne scene S.O.S.-a. Na tom projektu izvode se samo najbolje predstave studenata Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu, a u organizaciji im pomažu studenti treće godine preddiplomskog studija Odsjeka za kulturu medije i menadžment na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Ulaz na predstavu je besplatan uz prikupljanje dobrovoljnih priloga.

           

           

 

                       

Komentari