Nevjerojatan poduhvat planinara iz Zagreba

Piše
Mateo Galić

Oct 06, 2020

38-godišnji zagrepčanin, Marin Zovko u zadnjih je 100 dana prehodao čitavu Hrvatsku preko svih njenih najisturenijih točaka. 

Propješačio je nevjerojatnih 2282 kilometara i time u jednom potezu prehodao, ne jednu, već obje Hrvatske dugometražne staze, Croatian Long Distance Trail i Via Adriaticu.

“Blato, kiša, vjetar, ekstremne vrućine, 3 para tenisica, hladne noći u šatoru – sve se isplatilo. Vidio sam čudesa divljine kakva nisam mogao ni sanjati. Naša zemlja je nevjerojatno lijepa, često sam ostajao bez daha”, prepričava Marin trenutke iz avanture života.

2

Veliku podršku Marin nije primio samo iz planinarskog društva “Panj” kojeg je aktivni član i kolega iz tvrtke u OiV u kojoj je zaposlen kao informatički tehničar.

“Želio bih zahvaliti svim ljudima koje sam susretao putem, koji su me ugrijali, nahranili, udomili i redom ispunili srce gostoljubivošću i moralnom podrškom. Otišao sam daleko od civilizacije, ali u svim krajevima Hrvatske, naišao sam na dobre i srdačne ljude” poručuje.

3

Marin je trenutno na rtu Prevlaka, gdje je završila njegova višemjesečna avantura, a u popodnevnim satima se sprema vratiti u Zagreb.

“Veselim se što ću nakon “dugo” vremena vidjeti svoje, ali betonska džungla me ne veseli. U prirodi sam pronašao svoju slobodu.”

4

Komentari