Untitled

HAMAG-BICRO Open Data Hackathon!

Piše
Petra Haleš

Sep 07, 2020

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) ovaj mjesec organizira multisdisciplinirani Open Data Hackathon koji će se održati 27. i 28. rujna u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER). 

Pobjednici Hackathona bit će u prilici osvojiti novčane nagrade te predstaviti projekt na Leap Summitu, otputovati u Bruxelles i predstaviti projekt pred potencijalnim investitorima (ovisno o epidemiološkim preporukama), te dobiti stručnu potporu lokalnih hrvatskih tvrtki i stručnjaka.

Prijavi se i predstavi svoje inovativno rješenje za epidemiološku situaciju uzrokovanu virusom Covid-19!

Hackathon se održava u sklopu europskog projekta ODEON koji se bavi iskorištavanjem Otvorenih Podataka radi jačanja odnosa između digitalnog rasporeda, strategije e-vlade te platforma otvorenih podataka implementiranih na više razina. Ovo je velika prilika za sve ambiciozne pojedince, studente i startup-tvrtke, koja će im omogućiti da demonstriraju svoje vještine i znanja, osvoje nagrade, pronađu investitore i ujedno daju važan doprinos razvoju hrvatske tehnologije i gospodarstva u cijelosti.

Na Open Data Hachathonu razvijati će se tehnološki inovativna rješenjima koristeći otvorene podatke iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam. Rješenja će se razvijati pomoću otvorenih podataka, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije, povezivanja uređaja putem interneta (Internet Of Things), Big Data i Blockchaina.

Više informacija o samom hackathonu možete pročitati na linku.

Za sva pitanja možete se obratiti na email: edukana.veirana@gmail.com.

Komentari

Povjerljivo

Cinkaroš

Nemamo Žuži, ali slobodno se nama s povjerenjem potuži

Postani član tima!

Na x-ica.com nudimo priliku novinarima, spisateljima i ostalim ljubiteljima blagoglagoljivosti i informiranja da se okušaju kao reporteri redakcije ili na terenu.

+385 99 549 1079
urednistvo@x-ica.com

Registriraj se i profitiraj

Registrirani članovi portala x-ica.com uživaju mnoge prednosti – popuste, sudjelovanje u nagradnim igrama, i mnoge druge.