Poruke Sirena za Dan zaljubljenih

Piše
Branka Kovač

Feb 13, 2020

Umijeće ljubavi je umijeće Sirena. Za Dan zaljubljenih nam šalju poruke o tome kako voljeti u narednoj godini.

Još je mnogo tajni koje nismo razotkrili, a postojanje podvodnog svijeta je jedna od njih. Bića vode, o kojima pišemo legende i bajke, nevoljko izlaze na površinu i za nas ostaju samo likovi iz svijeta mašte naših predaka. No legende su očuvale dovoljno sjećanja da bilo kada, bilo gdje, ako zazovemo iz srca, Sirene će se odazvati svojom pjesmom. I pjevat će o ljubavi, čežnji, strasti, ljepoti… Za ovo Valentinovo, iz morskih dubina nam stižu poruke o tome kako voljeti u narednoj godini.

Sirene govore…

Mi smo morska bića, naš dom je voda. Ona nas povezuje i kada smo miljama daleko od svojih voljenih. Zato možemo uživati u slobodi koliko i u ljubavnom zagrljaju. Putem vode osjećamo svako biće koje pliva, roni, pluta… Voda je moćna, prenosi osjećaje i misli kojima vibriramo. Mi se jedne od drugih ne možemo skrivati. Htjele, ne htjele, gole smo. Vi nas gledate kao osjećajna, otvorena, nesputana bića. No voda nas čini takvima, ne daje nam drugog izbora. I bolje da je tako. Jer mi imamo priliku iskusiti duboku ljubav o kakvoj neka bića kopna ne mogu ni sanjati.

sirena

Tjelesni užitak

Voda nas odaje, ali i podržava. Miluje naša tijela, i svaki trenutak našeg života je senzualni tjelesni užitak. Dok plivamo, vodimo ljubav s oceanom. Mi zaista uživamo u sadašnjem trenutku, jer svaki trenutak je izvor blaženstva. Volite svoja tijela. Krećite se, i volite svoje kretnje. Pružite ljubav kroz dodir, i primite ljubav kroz dodir. Tijelo je dar.

Gledamo vas s obale. Vaše žene su opojne, vaši muškarci veličanstveni. Skinite te lance kojima ste se sami okovali, i uspjet ćete, poput nas, ekstazu naći i u samoći i u zajedništvu.

Tražite!

Živite punim plućima, dišite duboko i dopustite osjećajima da vas vode. Prihvatite svoje čežnje, svoje žudnje i utažite glad za duboko ispunjenim životom. Pustite glas, tražite ono što je vaše. Nemojte se bojati da je vaša glad prevelika, da se vaša žudnja nikada neće moći namiriti. Ocean je dubok i moćan, i nudi puno više od onoga što bi vi, bića kopna, mogla podnijeti. Tražite, ocean daje.

Nemirno more

Ne bojte se izazova, oluja i nemirnog mora. Plivajte kroz nedaće i ne odustajte. Moć ljubavi koja je u vama jača je nego što mislite. Kada pomislite da ste voljeli najviše što možete, volite više. Kada pomislite da ste se borili dovoljno, borite se još jače. Kada pomislite da ne možete podnijeti ni jednu ranu više, rasparajte šavove svih još nezacijeljenih rana i pustite da slana voda ispere bol.

sirena

Ritam ljubavi

Osjetite ritam života, i ritam vaše ljubavi. Razilazite se i vraćajte jedno drugome u zagrljaj svaki dan. Poput plime i oseke, osjetite kad je vrijeme da se povučete u svoj svijet, a kada da se vratite ljubavniku. Istražujte svijet, nađite svoju samoću, nađite druge srodne duše i sva proživljena iskustva ponudite svom voljenom kao slatko voće kada mu se vratite u naručje.

Volite!

Volite one koje zovete svojim ljubavnicima.

Volite i one koje zovete obitelji i prijateljima. Volite način na koji se smiju, način na koji se ljute. Volite kako hodaju, volite kako govore.

Volite i one koje zovete poznanicima. Volite maske kojima se čuvaju od neželjenih pogleda i volite načine na koji se otkrivaju znatiželjnicima koji su dostojni njihovi tajni.

Komentari