Tramvaji opet voze Trgom bana Josipa Jelačića

Piše
Mateo Galić

Jul 02, 2020

Danas, 2. srpnja od ranih jutarnjih sati, prvi put nakon obustave prometa zbog pandemije koronavirusa i potresa, tramvaji ponovno voze užim gradskim središtem. 

Jutros se u to uvjerio i gradonačelnik Milan Bandić, koji se u društvu predsjednice Uprave ZET-a Ljube Žgele provozao tramvajem broj 11 od Draškovićeve ulice do stanice Sveti Duh. Gradonačelnik je to prilikom istaknuo kako je zadovoljan ponovnim pokretanjem javnog prijevoza utvrđenim tramvajskim linijama u prvom redu zbog sugrađana starije životne dobi.

“Sugrađani nam već mjesec dana stalno pišu i pitaju kada će krenuti tramvaji preko Jelačič placa. Dubili smo na trepavicama i radili što smo mogli, ali evo, konačno se to danas dogodilo. Bit će još desetak dana radova na raskrižju Praške ulice i Trga bana Jelačića, ali ti radovi neće utjecati na odvijanje prometa”, kazao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela kazala je kako od danas sve tramvajske i autobusne linije uredno prometuju svojim uobičajenim trasama.

U promet je vraćena i tramvajska linija 13 (Žitnjak – Kvaternikov trg), a istovremeno su ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška).

Promet užim gradskim središtem uspostavljen je zahvaljujući predanom radu stručnih službi koje su izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, kao i ekipama ZET-a koje su obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže.

Sve linije voze prema važećem ljetnom redu vožnje.

Ovom prilikom još jednom se upozoravaju putnici da se pridržavaju Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu, a ZET će, kao i do sada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom.

Izvor: ZET

Komentari