Prava bajka: Ključevi našeg čitatelja uspješno pronađeni

Piše
Domagoj Vušak

Sep 24, 2015

Ključevi našeg čitatelja uspješno su pronađeni, a za sve je zaslužan jedan kolega novinar i naša članska iskaznica.

Na adresu našeg portala javio se 20-godišnji Anton, student Građevinskog fakulteta u Zagrebu koji je izgubio ključeve od stana, ormarića gimnastičkog kluba u kojem trenira i još poneki.

No, osim ključeva, na privjesku je stajala članska iskaznica portala X-ica.com kojom studenti ostvaruju popuste na razne proizvode i usluge.

– Izgubio sam ključeve i vašu člansku iskaznicu. Možete li mi pomoći? – javio nam se Anton telefonom.

Nakon telefonskog razgovora, objavili smo tekst u kojem smo tražili pomoć od naših čitatelja. Ubrzo nakon toga ponovno je zazvonio telefon.

– U Frankopanskoj ulici u Zagrebu u srijedu navečer pronašao sam ixicu za popuste s kodnim brojem na privjesku s tri ključa. Mladom čovjeku ispala je iz džepa dok je trčao na tramvaj – rekao nam je gospodin s druge strane linije.

IMG_2129

Odmah smo kontaktirali Antona i dogovorili sastanak. U međuvremenu, saznali smo da je karticu pronašao naš kolega, novinar riječkog Novog lista, Vanja Vesić.

Uputili smo u Boškovićevu 15 u Zagrebu, na adresu spomenutog medija gdje nas je dočekao Vanja.

– Vidio sam da su Antonu ispali ključevi i pokušao sam ga dozvati, no nije me čuo. Imao sam ključeve u ruci i nisam znao kako da mu ih dostavim. Srećom, vidio sam x-icu koju je imao oko njih i po njoj sam vas pronašao. Kad sam vidio serijski broj, znao sam da ću ga pronaći – ispričao nam je Vanja.

IMG_2107

Ipak, za naš portal čuo je sasvim slučajno, nevjerojatnim spletom okolnosti.

– Nisam znao za X-icu, ali nakon što sam vaše ime upisao u Google brzo mi je bilo jasno o čemu se radi. Kontaktirao sam vas i sad ste tu – kroz smijeh nam je ispričao Vanja.

No, najzahvalniji bio je Anton koji nije mogao pronaći riječi kojima bi zahvalio Vanji i portalu X-ica koji su vratili ključeve tamo gdje im je i mjesto.

IMG_2110

– Trčao sam na tramvaj i ispali su mi ključevi. Nakon nekog vremena vratio sam se na stanicu, ali ključeva više nije bilo. Nisam mogao vjerovati da ću ih pronaći. Hvala Vanji i hvala X-ici – rekao je Anton na što mu je Vanja kroz smijeh rekao da “nikad ne trči za tramvajem i djevojkama”.

Nevjerojatan splet okolnosti, malo dobre volje i zajedništvo stvorilo je još jedan zanimljiv životni trenutak koji smo ovim tekstom i ovjekovječili.

Komentari