HVU će još jednom otvoriti vrata za javnost

Piše
Ana Leko

Feb 06, 2017

HVU Dr. Franjo Tuđman jednom mjesečno održava Dan otvorenih vrata. Ove akademske godine to će se dogoditi već četvrti put, a oni koji to još nisu moći će se upoznati sa studijskim programima, uvjetima upisa te isprobati svoje vještine na simulatoru letenja.

Još jedan Dan otvorenih vrata HVU-a Dr. Franjo Tuđman održat će se 11. veljače od 11 do 14:30 sati. Svi znatiželjnici, a posebice oni koji razmišljaju o upisu studija na HVU-u moći će se, kroz kraću prezentaciju, upoznati sa studijskim programima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, koji su uvjeti i načini upisa, kako izgleda vojna obuka i koje su kadetske obaveze i prava.

Na Danu otvorenih vrata HVU-a Dr. Franjo Tuđman  posjetitelji će moći razgledati objekte u vojarni koje koriste kadeti – smještajne objekte, sportske dvorane, restorane, knjižnice i kapelice, ali i vojno naoružanje i taktičko-tehnički zbor.

Osim toga, predstavit će se i program školovanja za vojnog pilota, a posjetitelji će imati priliku isprobati svoje vještine na simulatoru letenja koji uključuje originalno pilotsko sjedište borbenog aviona MiG-21.

Zasigurno najviše o životu kadeta u Hrvatskom vojnom učilištu znaju sami kadeti, tako da će biti vremena i za razgovor s njima.

Svi zainteresirani za Dan otvorenih vrata u subotu, 11. veljače, trebaju se prijaviti putem online prijavnice najkasnije do petka, 10 veljače. Na Dan otvorenih vrata potrebno je sa sobom ponijeti identifikacijski dokumenti i doći 15 minuta prije početka, a ako imate namjeru doći automobilom bit će osigurano parkiranje.

Izvor: Sveučilište u Zagrebu

HVU: Studentski život u odori

Komentari