Kako izvaditi studentski pokaz?

Piše
Domagoj Vušak

Aug 13, 2015

S novom akademskom godinom kreću i nova nadmudrivanja s kontrolorima. No, kako bi izbjegli nepotrebne neugodnosti, jednostavno kupite pokaz i uživajte u vožnji Zagrebom.

Nazvali smo ZET i pitali ih što je sve potrebno za izradu ili produljenje pretplatne karte, te kako izbjeći gužve od kojih se svima diže kosa na glavi.

Ponijeti osobnu i indeks

– Za prvu izradu studentske pretplatne karte potrebno je popuniti zahtjev za izradu studentske karte za novu akademsku godinu. Uz zahtjev potrebno je priložiti fotografiju koja će biti ovjerena u referadi fakulteta – objasnila nam je Sonja Marušić, referentica za odnose s javnošću.

Student koji želi napraviti novi pokaz mora doći s ovjerenim zahtjevom na bilo koje prodajno mjesto ZET-a. Sa sobom mora imati indeks s upisanom akademskom godinom ili potvrdu o redovnom upisu godine koji također može zatražiti u referadi. Potrebno je na uvid donijeti osobnu iskaznicu, te 30 kuna za izradu pretplatne karte.

Izrada kartice je općeg karaktera, no tijekom punjena kupona moguće je odabrati godišnji ili mjesečni pokaz ovisno o cijeni koju uplatite.

– Godišnji pokaz stoji 960 kuna, dok mjesečni stoji 100 kuna mjesečno, dodala je Marušić.

Što se studenata koji dođu na razmjenu tiče, procedura je vrlo slična.

– Osim dokumenata koje treba donijeti svaki student, studenti iz inozemstva moraju donijeti potvrdu s fakulteta koji pohađaju u  inozemstvu ili potvrdu iz udruge Erasmus, te presliku putovnice.

Što ako već imam pokaz?

– Ako već imate izrađenu pretplatnu kartu, a želite produžiti pokaz, potrebno je donijeti pretplatnu kartu i zahtjev ovjeren od strane fakulteta, ali bez fotografije, objašnjava nam Marušić.

Pokaz se može izvaditi ili produžiti na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, no ako se radi o gubitku pretplatne kartice, to morate prijaviti isključivo na Ljubljanici, Ozaljska 105 u Upravnoj zgradi.

Izbjegnite gužve

Povratkom studenata u Zagreb i njihovo hrljenje na ZET-ova prodajna mjesta stvorit će gužve koje smetaju i studentima i onima koji izdaju pretplatne karte. No, rješenja ima.

– Sredinom ili krajem kolovoza izaći će zahtjevi za izdavanje novih pretplatnih kartica ZET-a, a naš savjet je da što prije dođete do zahtjeva i ispunite ga. Zahtjev, kao i sve ostale informacije, bit će dostupni na našim internetskim stranicama, zaključila je Sonja Marušić.

Komentari