ZET uveo e-ispričnicu

Piše
Mateo Galić

Aug 30, 2017

S početkom nove školske godine ZET je uveo e-ispričnicu, obrazac koji se može ispuniti na njihovoj internetskoj stranici, a potom potvrda o neredovitosti prometa stiže na e-mail.

Dok su se dosad uspijevali izvlačiti pričom kako su zapeli u prometu, a onda još morali i čekati u redu na potvrdu prijevoznika o kašnjenju autobusne ili tramvajske linije, s početkom nove školske godine na tu izliku više ne mogu računati. ZET je, naime, “u pogon” pustio e-ispričnicu, obrazac koji se može ispuniti na njihovoj internetskoj stranici, a potom potvrda o neredovitosti prometa stiže na e-mail, piše Večernji list.

– I dosad je bila praksa izdavati “potvrde o neredovitosti” kada za to postoji opravdan razlog, odnosno kada se dogode neplanirane situacije na koje nismo mogli utjecati. Potvrde su se preuzimale na remizi, za što se trebalo izdvojiti dodatno vrijeme – objasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Razloga za čekanje više neće biti jer će učenici i zaposlenici koji zbog zastoja u javnom prijevozu duljeg od 15 minuta kasne u školu ili na posao u nekoliko klikova moći dobiti potvrdu.

Pod izbornikom “preuzimanja” na stranici je potrebno odabrati e-ispričnicu te popuniti podatke o imenu i prezimenu, instituciji kojoj se prilaže potvrda, broju linije koja kasni, a uz datum i vrijeme događaja, i e-mail adresu te kontakt.

Kako netko ne bi došao u napast da je krivotvori, iz ZET-a poručuju da je svaka personalizirana i ima jedinstvene oznake te se može provjeriti.

Ispričnicu možete popuniti ovdje.

Izvor: Večernji list

Komentari