Pravni fakultet i financijski pomaže studentima s Banovine

Piše
Petra Haleš

Feb 08, 2021

Djelatnici Fakulteta kontaktirali su 229 studenata s pogođenih područja te je pokrenut fond za pomoć najugroženijim studentima. U mjesec dana uplaćeno je 295 tisuća kuna.

Odmah nakon razornih potresa koji su pogodili Banovinu, 28. i 29. 2020. godine, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je akciju pružanja pomoći studentima Pravnog fakulteta koji dolaze s potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

Djelatnici Fakulteta kontaktirali su 229 studenata s pogođenih područja kako bi dobili uvid u stanje i njihove potrebe te je pokrenut fond za pomoć najugroženijim studentima.

Prema odluci Uprave Fakulteta, iznos će se podijeliti na sljedeći način:

  1. iznos od 5.000 kuna za 35 studenata u teškoj situaciji
  2. iznos od 10.000 kuna za 12 studenata u osobito teškoj situaciji

a

Pravni fakultet zahvaljuje svim uplatiteljima na prikupljenim financijskim sredstvima. Posebne zahvale upućuju Hrvatskoj javnobilježničkoj komori na donaciji od 100.000,00 kuna kao i sljedećim odvjetničkim društvima na značajnim doprinosima: Grgić&Partneri, Hanžeković&Partneri, Šavorić&Partneri, Ostermann i Partneri, Kovačević Prpić Simeunović.

Akcija se nastavlja pa se ovim putem poziva sve koji su u mogućnosti da svojim donacijama pomognu ovim studentima. Fakultet će osigurati da ukupan iznos novopristiglih  donacija bude ravnomjerno podijeljen potrebitim studentima te će fakultetsku zajednicu i javnost i dalje transparentno obavještavati o visini prikupljenih sredstava i njihovom trošenju.

Foto: Pixbay

Komentari