Laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja na FFOS-u

Piše
Mateo Galić

Apr 07, 2021

Novi laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja veličine je 70 m2 i ubraja se u skupinu većih laboratorija na fakultetima društvenih i humanističkih usmjerenja u Hrvatskoj i šire.

Opremljen je u skladu sa suvremenim standardima, a ima i tihu izbu – posebno izoliranu prostoriju za snimanje zvuka, prilagođenu lingvističkim istraživanjima, i opremljenu računalom. Najveći dio laboratorija namijenjen je grupnim istraživanjima, ima 10 radnih mjesta opremljenih radnim stolovima i pripadajućim računalima te projektorom i projekcijskim platnom. Laboratorij raspolaže skladišnim i arhivskim prostorom te kutkom za odmor.

1

Specijaliziranu opremu za psihološka istraživanja trenutačno čini nekoliko uređaja za snimanje fizioloških reakcija, virtualna realnost za izazivanje emocionalnih reakcija ispitanika te nekoliko klasičnih instrumenata za mjerenje različitih vještina učenja i pamćenja. Tendencija je u narednim godinama pratiti trendove u najsuvremenijim tehnologijama te u skladu s tim nabavljati novu opremu i educirati djelatnike za njezino korištene.

2

Laboratorij će se koristiti za potrebe istraživačkih projekata, samostalnih istraživanja te održavanje nastave iz kolegija koji se tiču znanstvene metodologije na različitim fakultetskim odsjecima.

Komentari