Split: Još ljepši i zeleniji Kampus

Piše
Vedran Mikulić

Jan 13, 2021

S preseljenjem rektorata radi se i na povećanju zelenih površina. Na nekim površinama posađene su masline, uveden je sustav automatskog navodnjavanja, sređen je Park skulptura, a uskoro će biti uređen i ostatak kompleksa.

Rektorat Sveučilišta u Splitu od 7. prosinca djeluje u samom srcu sveučilišnog Kampusa na novoj adresi – Ulici Ruđera Boškovića 31 u Sveučilišnoj knjižnici.

U novouređenim i opremljenim prostorijama Rektorat će imati uvjete za rad prilagođene suvremenoj organizaciji poslovanja. S obzirom na položaj zgrade, stručne službe Rektorata postaju još bliže studentima i zaposlenicima splitskog Sveučilišta koji su smješteni na samom Kampusu.

a

Rektorat je pune tri godine djelovao na adresi Poljička 35, dijeleći zgradu s Filozofskim fakultetom. Sada je preseljenjem Rektorata Fakultet dobio na raspolaganje sve prostorne kapacitete zgrade te konačno ima osiguran jedinstven prostor, neophodan za kvalitetan rad i budući razvoj.

Usporedno s preseljenjem Rektorata, na Kampusu se radi i na povećanju broja zelenih površina. Riječ je o nastavku radova na uljepšavanju okoliša kako bi vanjski prostor za studente i djelatnike Sveučilišta bio još uredniji i pristupačniji.

Za sada su na nekim površinama Kampusa posađene masline, uveden je sustav automatskog navodnjavanja, sređen je Park skulptura, a uskoro će biti uređen i ostatak Kampusa. Ovo je bila druga faza uređenja, a početkom godine kreće se s novom fazom uređenja u kojoj će glavnu riječ imati upravo studenti koji će urediti park pokraj Kampusa po svom ukusu, ali mu i dati ime, piše universitas-portal.hr.

Komentari