5 blagodati češnjaka

Piše
x-ica tim

Feb 25, 2019

Osim u jelima, češnjak se može iskoristi za poboljšanje zdravlja. U narodnoj medicini češnjak se koristi za liječenje raznih boljki. Evo nekih za koje niste ni pomišljali zamoliti češnjak za pomoć.

Češnjak je jedna od najzdravijih namirnica. Koristeći ga u prehrani možemo spriječiti razne upale, prehlade, općenito bolesti. Iako možda ne mislite tako, on može biti odličan saveznik u službi ljepote.

Pročitajte pet savjeta kako iskoristiti dobrobiti češnjaka.

1. Tjera prehladu, još brze je liječi

Češnjak sadrži antioksidanse od kojih vaše tijelo može imati koristi ako ga uvrstite u redovitu prehranu. U slučaju prehlade savjetujemo vam da napravite čaj od češnjaka koji će vam definitivno pomoći pri ozdravljenju.

Postupak: U kipuću vodu ubacite isjeckani češnjak, malo neka odstoji te ga procijedite. Zasladite ga po želji, najbolje s malo meda, za bolji okus možete dodati i malo đumbira.

cups-1061599_1280

2. Čisti lice od akni

Bijeli luk ili češnjak nije glavni sastojak proizvoda protiv akni, ali može biti odličan saveznik u uklanjaju nepravilnosti s lica. Antioksidansi koji se nalaze u češnjaku eliminiraju bakterije.

Postupak: Utrljajte režanj češnjaka na problematično mjesto najbolje navečer (zbog mirisa). Budite dosljedni i uporni, a rezultat neće izostati.

beautiful-943201_1280

3. Pomaže kod herpesa

Češnjak možete iskoristit za bolni, često neugodni mjehurić na usnici, poznatiji kao herpes. Režanj češnjaka, koji morate nasjeckati što sitnije (možete ga i naribati) i nanijeti na bolno mjesto, olakšat će i riješiti taj neugodan problem. Uklonite ga nakon deset minuta, a potom isperite mlakom vodom.

Sam postupak ponavljate nekoliko puta na dan i herpes će nestati u roku od jednog dana.

Herpes(PHIL_1573_lores)

4. Liječi atletsko stopalo

Osim antioksidansa, bijeli luk ima i antigljivična svojstva te može biti djelotvoran u liječenju atletskog stopala. Ako imate ovaj problem, riješit ćete ga na način da stopala potopite u kupku od mlake vode i zgnječenog češnjaka.

barefoot-938437_1920

5. Stimulira rast kose

Češnjak može zaustaviti problem opadanja kose zbog toga što sadrži mnogo sumpornog spoja, alicina, koji učinkovito rješava problem gubitka kose.

Napravite masku od češnjaka i maslinovog ulja te je svakodnevno utrljavajte u vlasište.

man-945481_1280

Izvor: minimagazin

Komentari