9. Zagrebački energetski tjedan

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 08, 2018

Već 9. godinu zaredom Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba organizira Zagrebački energetski tjedan

Događanje će trajati od 7. do 12. svibnja 2018. pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića. Zagrebački energetski tjedan predstavlja mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih generacija i dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena.

Porukom Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo! svi su pozvani na zajedničko djelovanje u procesu provedbe projekata održivoga razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije.
Tjedan će obilježiti niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, otvorenih vrata, seminara, predavanja te radionica koje se bave ključnim temama u području energetike i zaštite okoliša.

U organizaciji Gradskoga ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Fakulteta prometnih znanosti, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstvaFakulteta strojarstva i brodogradnjeArhitektonskoga fakultetaGrađevinskoga fakultetaFakulteta prometnih znanostiRudarsko-geološko-naftnog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehhnologije prezentirat će svoje znanstvene projekte i radove na temu primjene novih tehnologija u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Stručni skup studenata pod nazivom Mi imamo rješenja – vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj održavat će se od 9 do 14 sati 7. svibnja na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Otvaranju prisustvuju prof. dr. sc. Damir Boras, rektor i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Program događanja možete vidjeti ovdje.

Izvor: unizg.hr

Komentari