7 savjeta kako uštedjeti na putovanju

Piše
Lorena Sikavica

Jun 30, 2020

Kada nas netko to pita, uvijek se nasmijemo jer mislimo da znamo odgovor na to pitanje i uvjereni smo da se držimo određenih načela štednje.

No, kada otkrijemo neke sitnice zbog kojih možemo uštedjeti na putovanju, zapitamo se: Zašto mi to nismo znali?!?!
Zbog toga, mi ćemo s vama podijeliti nekoliko savjeta kako da uštedite na vašem putovanju.

Planirajte unaprijed

Tisuće hotela nude 14 – ili 21-dnevno noćenje, koje imaju od 10-posto do 30-posto popusta na cijene, samo ako sobu rezervirate dosta unaprijed. Najbolje cijene možete dobiti ako sobe rezervirate 6 mjeseci ranije. Novac koji uštedite na sobi, možete iskoristiti za dodatan dan zabave, za hranu ili piće.

Besplatna hrana

Nađite hotele s besplatnom hranom, kao što je to besplatan doručak ili besplatni obroci za djecu. Mnogi Holiday Inns nude besplatnu hranu za djecu kao i Orlando-area. Residence Inns, Hampton hoteli.

Ostati duže

Mnogi hoteli nude treću noć besplatno, osobito ako putujete u Kaliforniju ili na Floridu, tako da uvijek provjerite cijene i uvijek imajte na umu i opciju za takvim hotelima, ako namjeravate ostati extra noć.

Pronađite “Hot Spot”

Donesite svoje računalo na mjesta poput Starbucks, gdje je pristup Internetu besplatan ili u restoranima i kafićima u kojima možete dobiti besplatan internet uz kupnju piće ili međuobroka. S time možete uštedjeti i do 10 do 30 dolara za internet naknadu, koji hoteli redovno naplaćuju svakom gostu.

Budite “Ptica ranilica”

Letite u ranim jutarnjim satima sa najnižim cijenama. Možete naći velike razlike u cijenama između leta u 6 ujutro i leta oko 14 sati popodne. Novac možete spremiti za još jedan dodatan dan na Vašem putovanju, ili za možda bolju luksuzniju večeru.

Unajmljivanje auta

Uvijek rezervirajte najnižu klasu automobila, iako oni često nisu dostupni, uvijek ih rezervirajte na vrijeme. No zašto platiti više za auto, ako ga koristite samo povremeno dok ste na putovanju? Nismo se mogli složiti više s tom činjenicom, jer ušteda je velika. Koristite dodatni novac za npr. dodatnu večeru.

Oko sokolovo

Kada tražite po stranicama za putovanja, prođite kroz sve stranice i nemojte se zaustavljati samo na onoj prvoj za koju smatrate da je najbolja opcija. Postoji jako puno turističkih agencija koja imaju istu ponudu za manju cijenu, i nekada ta cijena i prelazi i više od 500 kn. Stoga se ne zaustavljajte na prvoj stranici, već si dajte truda i malo potražite, uvjereni smo da ćete pronaći ono što tražite za razumnu cijenu.

Komentari