eSTUDENT studentima daje priliku za posao

Piše
Milan Dalmacija

Mar 14, 2016

eSTUDENT jedna je od brojnih studentskih udruga. Posebna je po svojem širokom spektru projekata koji su namijenjeni različitim skupinama studenata, ali s istim ciljem – povezati najbolje studente s najboljim poslodavcima.

Brojni startupi i uspješne priče proizašli su iz njihovih natjecanja, a jednako zadovoljstvo projektima pokazali su i brojni partneri s kojima eSTUDENT svake godine surađuje. Tako je za Netokraciju svoju priču iznio Tomislav Tenodi, prošlogodišnji natjecatelj eSTUDENTovog App Start Contesta (ASC), koji je zahvaljujući natjecanju došao do prvog posla. Tomislav danas radi u agenciji Five.

Nakon studija, htio sam vidjeti kako je to živjeti “vani” i nisam imao namjeru ostati u Hrvatskoj. Pripremao sam se za razne intervjue u Londonu i Berlinu, ali sam u vrijeme završetka faksa dobio odličnu ponudu u Hrvatskoj, upravo zbog ASC-a, koju jednostavno nisam mogao odbiti. Danas radim s ambicioznim kolegama na vrlo zanimljivim ulogama, koje mi sigurno ne bi bile dostupne bez iskustva s ASC-om.

I poslodavci su zadovoljni eSTUDENTovim natjecanjima koja im iz godine u godinu nude sve bolje projekte i pojedince. Mladen Maras, tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u Combisu, osvrnuo se na interni startup inkubator, Neostartup.

Svakako nastavljamo s poticanjem startup kulture unutar Combisa i ove godine nas zanima suradnja s ekipom natjecatelja App Start Contesta koji imaju dobru ideju. Ako u nekom timu i ideji vidimo potencijal kakav smo vidjeli u iFlight timu – naravno da ćemo ih željeti vidjeti i u Neostartupu. Ako se tako nešto ne dogodi, dat ćemo sve od sebe da budemo dobri mentori kako bismo pomogli studentima.

Put do uspjeha

Prvi korak do uspjeha je prijava na neko od natjecanja u organizaciji eSTUDENTa. Trenutno se možete prijaviti na četiri različita natjecanja.
Jedan od projekata je Elektroboj, natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike, koje nudi studentima izuzetnu priliku za početak uspješne karijere, povezivanje s poslodavcima te mogućnost realizacije vlastitih ideja. Na natjecanje se mogu prijaviti studenti svih elektrotehničkih fakulteta u Hrvatskoj, ali i oni koji se elektrotehnikom bave iz hobija. Prijave za Elektroboj traju do 15. ožujka.

elektroboju

Ako više volite tražiti i sortirati podatke, izrađivati Big Data rješenja i opčinjeni ste statistikama i bilancama, onda je Mozgalo pravo natjecanje za vas. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike te povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo. Prijave traju do 13. ožujka, a ako vas ne privlače brojke, privući će nagradni fond od 12.000 kuna za prvo, 8000 za drugo i 6000 za treće mjesto.

mozgalo

Poslovni slučajevi i startupi

Case Study Competition studentsko je natjecanje u kojem studenti dobivaju priliku upotrijebiti znanje stečeno u studentskim klupama za rješavanje pravih poslovnih slučajeva. Ove godine predstavljeno je 11 poslovnih slučajeva poduzeća različitih područja djelovanja. Za najkreativnija rješenja rezerviran je bogati fond novčanih nagrada, ali i brojne prilike za stjecanje pravih poslovnih iskustava kroz prakse u predstavljenim poduzećima.

case study competition

No, ako ne želite rješavati poslovne slučajeve, već želite stvoriti jedan novi projekt, onda je Smartup idealno natjecanje. Prijave za natjecanje su otvorene do 14. ožujka, a studentski timovi od 2-5 članova prijavljuju se putem obrasca na web stranici eSTUDENTa. Dovoljna motivacija bi trebale biti nagrade. Naime, pobjednik natjecanja osvaja izravni ulazak u program Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP), dok drugoplasirani i trećeplasirani osvajaju ulazak u Core Incubator.

estudent otvorenje smartup

Rad na projektima i studentskim natjecanjima odlična je prilika za sve studente da učine nešto korisno za sebe i već prije završetka fakulteta osiguraju posao u struci, a početi mogu već odmah jer su prijave upravo u tijeku!

Izvor: Netokracija

Komentari