Place2go: Međunarodni sajam turizma

Piše
Livia Maričević

Mar 17, 2016

Ako su putovanja vaša strast, ne smijete propustiti Međunarodni sajam turizma Place2go. Što vas sve očekuje od 18. do 20. ožujka u Boćarskom domu saznajte u intervjuu s direktoricom sajma Damjanom Domanovac i glavnom urednicom magazina Place2go, Petrom Rožman.

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma Place2go koji će se održati od 18. do 20. ožujka u Boćarskom domu sudjelovat će više od 160 izlagača iz 19 zemalja. Prvi put će se hrvatskoj publici predstaviti Maroko, Izrael i Japan, a sudjelovat će i Indonezija, Indija, Tajland, Kanada, Belgija, Katar, Turska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija, Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina te, naravno, izlagači iz Hrvatske.

Radno vrijeme sajma

Glavna dvorana


Petak, 18. 3.


10 – 16 sati – B2B ulaz samo s akreditacijama i pozivnicama

16 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan


Subota i nedjelja 19. i 20. 3.


10 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Dvorana Balon


Petak – nedjelja

10 – 20 sati, ulaz besplatan

Tijekom B2B petka, 18. ožujka od 10 do 16 sati, sajam će biti otvoren isključivo za poslovne posjetitelje, kako bi im se omogućili sastanci s izlagačima i nesmetani dogovori o budućoj suradnji. Prava poslastica za kraj radnog dana bit će projekcija filma Wonderful Indonesia i nastup indonezijskih plesačica koje će otplesati poznati balineški Pendet Dance.

Direktorica sajma, Damjana Domanovac i glavna urednica magazina Place2go, Petra Rožman otkrile su nam što možemo očekivati na ovom velikom i važnom sajmu koji je nastao nakon brojnih uspješnih projekata, a ideje za njega, kako tvrde, dolaze same od sebe.

Posjetitelje tijekom vikenda očekuje pregršt zanimljivih predavanja na kojima će, između ostalog, moći saznati sve o ljepotama Indonezije, Izraela, Indije, Tajlanda, Kambodže, Vijetnama, Irana, Belgije, Vojvodine te izazovima Himalaja. Čut će i o uzbudljivim road tripovima po Sahari – Maliju, Mauritaniji i Maroku, američkoj turneji od New Yorka do Havaja, proputovanju po Norveškoj – i to s djecom, o tome kako zamijeniti vikendicu s nekim na drugom kraju svijeta, što im je sve potrebno da bi radili ili studirali u Australiji, a budući će mladenci moći saznati kako odabrati destinaciju za vjenčanje u inozemstvu. U pauzi između predavanja svoje plesne pokrete pokazat će indijske plesačice iz grupe Apsaradhe, a posjetitelji će u subotu moći uživati u nastupu izraelskog glazbenika Amira Gwirtzmana koji svira čak dvadesetak puhačkih instrumenata.

>>>Detaljan program

Sajam se i ove godine održava u dvije dvorane. U Velikoj dvorani su izlagači i predavači, a u dvorani Balon, posjetitelji će i ovoga puta moći uživati u specijalitetima domaće, ali i strane kuhinje.

Pripremat će se jela različitih kuhinja: od turske, bavarske i azijske do talijanske, mađarske i hrvatske. Na Place2go marketu moći ćete kupiti razne proizvode – od najljuće papričice, originalne talijanske salame, sireve i masline ili pak neki od zanimljivih suvenira u obliku začina, voća i povrća, domaćih proizvoda ili neke maštovite rukotvorine.

Place2go 2016 (10)

Za studente bi izdvojile…

Na inicijativu “Zagreb za mene” Udruge studenata ekonomije i turizma Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu Place2go sajma, 2014. godine održao se Sajam sezonskih poslova CroSummer Job 2014., na kojem su se zainteresiranim učenicima i studentima ponudili različiti sezonski, honorarni poslovi u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Zanimalo nas je nudi li sajam i ove godine nešto za studente.

Posebno preporučujemo predavanje o radu i studiju u Australiji, koje će se održati u subotu, 19. ožujka u 16 sati. Izlagača imamo mnogo, a sve ovisi o interesima pojedinih studenata, nekima će biti atraktivno saznati više o aviokompanijama, nekima o turističkim agencijama ili hotelima.

Budući da su projekti Couchsurfing i Homeexange naveliko popularni u putničkim krugovima diljem svijeta, zamolili smo sugovornice da nam kažu hoće li se i o njima imati prilike nešto saznati te postoje li još neke slične inicijative s kojima nismo upoznati.

Homeexchange će održati predavanje i na našem sajmu u subotu, 19. ožujka u 12 sati. Također mi u našem magazinu Place2go (prije se zvao Putovanja za dvoje) često pišemo o različitim načinima putovanja kako bi putnike upoznali sa svim mogućnostima. Iznimno je popularan i Airbnb i slične stranice na kojima se unajmljuju stanovi, koje putnici često biraju radije nego hotele.

Place2go 2016 (14)

Zagreb kao domaćin

Zagreb je jako zahvalan domaćin ovakvim manifestacijama jer nije velik, pa se izlagači i gosti osjećaju ugodno, a opet ima bogatu ponudu restorana i dodatnih sadržaja tako da poslovni posjetitelji mogu i povrh sajma razgledati sve što Zagreb nudi, objasnile su nam sugovornice te dodale kako su zadovoljne što su u Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici prepoznali njihov projekt kao vrijedan i uspješan za Zagreb te ih podržavaju u radu.

Zasad ne planiraju sajam organizirati u nekom drugom gradu u Hrvatskoj jer izlagačima iz inozemstva odgovara dolazak u Zagreb zbog dobre prometne povezanosti, a budući da je za ovakav sajam optimalno da se odvija jednom godišnje, naše sugovornice smatraju da je Zagreb najidealniji izbor što se tiče hrvatskih gradova.

Za ovakav projekt potrebno je puno logistike, tako da se za sada koncentriramo na organizaciju u Hrvatskoj, a inozemne sajmove redovito posjećujemo.

Pogledajte video s prošlogodišnjeg sajma!

Hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode

Nije nam promakla činjenica da su, na ovogodišnjem sajmu, okupljeni izlagači svih hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, uključujući i jedan nacionalni park iz Mađarske. Željeli smo saznati jesu li po njihovu naši Parkovi dovoljno poznati inozemnim putnicima.

Kako koji. Iznimno nam je drago da će se u tolikom broju predstaviti nacionalni parkovi i parkovi prirode jer je Hrvatska nevjerojatno lijepa zemlja i treba se time što više hvaliti. Plitvice su jako popularne i za njih u inozemstvu zna jako puno ljudi, te su često na listama najljepših mjesta na sviju. Mnoge druge naše prirodne ljepote nimalo ne zaostaju te vjerujemo da će uz dobru promociju i one postati popularne.

Nagradna igra

I na ovogodišnjem sajmu posjetitelji će moći odigrati nagradnu igru Place2go putovnica te osvojiti neku od mnogobrojnih vrijednih nagrada. Neke od njih su ljetovanje na Malti za dvije osobe, povratne aviokarte za Istanbul, Bruxelles, vikend u Kranjskoj Gori, road trip po Mađarskoj, wellness vikend u hotelu Rixos Dubrovnik, dizajnerski namještaj i Samsonite kofer. Bit će i Instagram nagradne igre – na štandu magazina Place2go može se osvojiti vikend u Termani Laško, a na štandu Turkish Airlinesa dvije aviokarte za New York, otkrile su nam organizatorice.

Gdje se informirati o sajmu

Sve informacije o sajmu mogu se pronaći na web stranici www.place2go.hr, Facebook stranici Place2go – međunarodni sajam turizma i Instagram profilu Place2gomag. Spriječeni putnici moći će nakon sajma pogledati fotografije i video koji se snima tijekom sva tri dana. After partyja neće biti, jer kada sajam završi u nedjelju malo snage ostane za to. No svakako pozivamo sve da dođu na Place2go jer će biti živo i zanimljivo tijekom sva tri dana.

Raspored predavanja možete pogledati ovdje.

Komentari