Svakim kilometrom Božića sve više

Piše
x-ica tim

Dec 01, 2015

Božićni duh ušuljao se i na prometnice, ali ne onako kako biste to možda očekivali. Nitko nije postavio kuglice na semafore i prometne znakove, ako vam se upalila takva lampica. Pogledajte fotografije i video koji nam je poslala čitateljica.

Posljednjih dana Zagreb je odjenuo novo ruho i svaki korak centrom odvodi vas u neku novu predivnu adventsku bajku. No, božićna bajka preselila se i na prometnice. Točnije, na puteve Backo Mini Expressa koje su četiri godine vrijedno gradili Antun Urbić Backo i njegova ekipa.

Iako u svom nazivu ima riječ “mini”, Backo Express definitivno ne bismo opisali kao malenu željeznicu. Zapravo, tračnice koje se protežu Gundulićevom 4 dio su najveće makete vlakova u ovom dijelu Europe. U postavu je 115 kompozicija vlakova koji se voze po pruzi dugoj 1050 metara i ima 300 skretnica, a o njoj se svakodnevno brinu četiri djelatnika.

Pogledajte stalni postav Backo Mini Expressa u božićnom izdanju.

Photo galerija (11 slika)

U ovoj maketi možete uživati do 10. siječnja, a radno vrijeme Backo Mini Expressa u tom periodu bit će od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, nedjeljom od 10 do 15. Čari mini vagona u izmišljenom, a opet tako realnom svijetu otkrili su mnogi turisti koji s velikim zanimanjem pohode ove živopisne prometne krajolike.

Detaljnije o maketi i Backo Expressu pročitajte u intervjuu koji su za X-icu dali Matija Bulat i Domagoj Terzić.

Komentari