Novi studentski dom uskoro u Varaždinu

Piše
Ana Leko

Mar 16, 2016

Uskoro bi i varaždinski studenti mogli uživati u novim sobama jer je za studentski dom u varaždinskom Sveučilišnom kampusu osigurano više od 140 milijuna kuna.

Projektni prijedlog Sveučilišni kampus Varaždin ulazi u treću fazu, a to znači da je studentski dom s pratećim sadržajima prošao posljednju fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u ulozi upravljačkog tijela za operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. donijelo je Odluku o financiranju u iznosu od 141 590 368,42 kuna.

Studentski centar Varaždin Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć tih financijskih sredstava bi trebao za dvije godine dobiti jedan od najmodernijih studentskih domova u ovom dijelu Europe, s ukupno 600 novih kreveta i brojnim popratnim sadržajima.

Ravnatelj Studentskog centra Varaždin, Nenad Milijaš, rekao je kako je ovo školski primjer kako se može te je najavio otvaranje 11 novih radnih mjesta.

Novi studetnski dom u varaždinskom Sveučilišnom kampusu koristit će brojne nove tehnologije – na krovu će biti solarni paneli, prikupljat će se kišnica za ispiranje toaleta i zalijevanje trave, izgradit će se podzemna garaža i vanjsko parkiralište, čak i za automobile na električni pogon.

Osiguran je prostor za praonicu rublja, ambulantu, studentski klub, dvorište i sportske terene. Sobe će biti jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, a bit će i soba za osobe s invalititetom te jedan apartman sa četiri ležaja i vlastitom kupaonicom.

Na zemljištu bivše vojarne, koje je Grad Varaždin darovao 2012., dvije godine poslije izgrađen je studentski restoran i projektiran novi dom, za što je iz Fonda za tehničku pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta izdvojeno 678.750 kuna. Prošle godine dobivena je građevinska dozvola za dom, ispunjena je prijava na Poziv za EU sredstva te je raspisana javna nabava za građevinsko-obrtničke radove i stručni nadzor.

Izvor: Sveučilište u Zagrebu

Komentari