Počinju prijave za preddiplomske studije

Piše
Ana Leko

Jan 07, 2016

Prijave studijskih programa počinju danas, a svi podatci o uvjetima upisa za iduću akademsku godinu bit će dostupni kandidatima s datumom početka prijava studijskih programa. U Rijeci su postroženi uvjeti na matematici, informatici i psihologiji.

Prijave preddiplomskih studijskih programa za iduću akademsku godinu za sve buduće brucoše počinju danas, 7. siječnja, a s prvim danom prijava bit će dostupni i svi podatci o uvjetima upisa za akademsku godinu 2016./2017.

Senat Sveučilišta u Rijeci još uvijek nije donio odluku o upisnim kvotama za iduću akademsku godinu, ali su usvojeni novi uvjeti upisa za pojedine studijske programe, dok bi upisne kvote trebale biti poznate do kraja mjeseca, prenosi Novi list.

Kako najavljuje prorektorica za studije i studente prof. dr. Snježana Prljić Samaržija kvote bi trebale biti donesene do kraja travnja, a bit će usvojene na sjednici Senata u siječnju. Najvjerojatnije će biti na razini prošlogodišnjih, a raspravljat će se o visini upisnina i školarina.

Lani se na Sveučilištu u Rijeci nudio 51 studijski program i 3510 upisnih mjesta, a toliko se može očekivati i ove godine. No, Fakultet zdravstvenih studija, Odjel za informatiku, Odjel za matematiku i Filozofski fakultet (studij psihologije) promijenili su uvjete upisa. Riječ je o postroženim kriterijima za upis pa će tako Odjel za informatiku imati A razinu ispita iz matematike na državnoj maturi, Odjel za matematiku prag od 50 posto za položeni ispit državne mature iz matematike, a za psihologiju će uz obavezne ispite državne mature imati i ispit iz izbornog predmeta psihlogija za koji se uvodi prag od 10 posto. Fakultet zdravstvenih studija pak za stručni studij radiološke tehnologije uvodi položen ispit državne mature iz izbornog predmeta biologije koji će se vrednovati s 10 posto bodova, dok će se ispit iz fizike vrednovati s 20 posto bodova.

Cijeli tekst o prijavama na preddiplomske sudijske programe možete pročitati na web stranicama Novog lista.

Komentari