Facebook i Instagram uvode zanimljivu opciju

Piše
Vedran Mikulić

Aug 02, 2018

Znate li koliko vremena provodite na Facebooku i Instagramu? Mogli bi se vrlo neugodno iznenaditi.

Facebook i Instagram jučer su predstavili nove opcije koje će vam pomoći da bolje upravljate vremenom koje potrošite na ovim platformama. Moći ćete provjeriti koliko dnevno, ali i tjedno vremena provedete na ovim aplikacijama, a moći ćete odrediti i koliko vremena želite provesti na aplikacijama – notifikacija će vas upozoriti ako pretjerate.

“Namjera je bila ljudima dati alat i uvid u ove podatke kako bi svi sami odlučili što je najbolje za njih”, izjavio je David Ginsberg, direktor istraživanja pri Facebooku, javlja CNN.

Opcija će biti dostupna u sekciji “Settings” (Postavke) na svakoj aplikaciji. Na Instagramu, kliknite na opciju “Your Activity”, a na Facebooku odaberite “Your Time on Facebook.”

Opcija se tek uvodi pa će pojedini korisnici sačekati dok ažuriranje dođe i do njih, a opcija vrijedi samo za mobilne aplikacije, ne i za desktop verziju. Iz Facebooka poručuju da će uskoro uspjeti isto i s dekstopom.

Facebook je još jedna kompanija koja se priključila pokretu “Time Well Spent” (Vrijeme dobro potrošeno), koja želi napraviti razliku između “vremena koje potrošimo” i “vremena koje dobro potrošimo” na internetu.

Komentari