Google Chrome blokira reklame za Android

Piše
Vedran Mikulić

Aug 03, 2017

Google je pustio u opticaj novu nadogradnju za Dev i Canary, inačice svog internetskog pretraživača Chrome namijenjenog Android mobilnim uređajima.

Ove dvije testne inačice Googleovog pretraživača dobile su integriranu mogućnost blokiranja reklama na internetskim stranicama bez instaliranja vanjskih dodataka.

Blokiranje reklama za sada je poprilično bazično bez opcije za detaljnije konfiguriranje. Jedino što korisnici mogu učiniti je uključiti ili isključiti blokiranje reklama, s time da je prema zadanim postavkama blokiranje reklama isključeno.

S obzirom na to da ne postoji konfiguriranje od strane korisnika, blokiranje reklama se izvodi prema Googleovim vlastitim postavkama te je poseban naglasak stavljen na blokiranje posebno nametljivih reklama i skočnih prozora.

Blokiranje reklama novost je koju je Google uveo nakon što se nedavno pridružio Koaliciji za kvalitetnije reklame te se u skladu s tim obvzao prestati prikazivati reklame koje nisu u skladu s postavljenim Standardima za bolje reklame do početka 2018. godine (obećanje se odnosi i na Googleove vlastite reklame), piše bug.hr. Nova opcija blokiranja reklama u konačnici će biti dostupna u svim inačicama Chrome preglednika za mobilne uređaje te desktop i prijenosna računala.

Izvor: bug.hr

Komentari