Idući tjedan počinju kiše jesenske

Piše
Mateo Galić

Sep 19, 2020

Jesen kalendarski počinje 22.09.2020. u 13:30, što je za svega nekoliko dana, što je sad već poprilično jasno kad uzmemo u obzir jutrošnje temperature.

U Daruvaru je jutros svega 7 stupnjeva. Na moru je osjetno toplije, 24, je na Hvaru, i u Dubrovniku. U nastavku dana bit će toplije, pa i vruće, na jugu. Bura će oslabjeti, i okretati na sjeverozapadnjak. Bit će stabilno, i uglavnom sunčano, tijekom vikenda, idealno za vikend na moru, koje je još uvijek ugodnu za kupanje, oko 25, u Dalmaciji.

No, već ponedjeljak donosi nestabilnosti u gorju, zaobalju Rijeke, unutrašnjosti Istre. U utorak, na prvi dan jeseni, čekaju nas prave jesenske prilike, kiša, osobito duž Jadrana. Uz vjetar južnog smjera, temperature će se uglavnom zadržati iznad prosjeka za ovo doba godine.

Jače zahladnjenje, prema trenutačno dostupnim prognostičkim modelima, bilo bi na rasporedu krajem idućeg tjedna, kad će se našim krajevima vjerojatno proširiti veća količina hladnog zraka, pa bi se za ovu godinu pozdravili s ljetom, prenosi n1info.

Foto: pixabay

Komentari