Priča o tri prasičice

Piše
Vedran Mikulić

Oct 01, 2020

Iz Zagreba stiže priča nalik na onu Tri praščića. Za beskućništvo tri vijetnamske svinje kriv je zločesti vuk, tj. čovjek koji ih je držao u neodgovarajućim uvjetima i zanemarivao.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba od komunalnog je redara dobilo nalog preuzeti prasičice kojima su dana imena Twiggy, Gisele i Naomi.

Privremeno su smještene u Zoološki vrt grada Zagreba no budući da tamo ne mogu ostati trajno, odmah se krenulo u potragu za mjestom kamo bi se simpatične prasičice mogle preseliti. To je potrajalo godinu i pol. Konačno su kraj Petrinje pronađeni ljudi koji bi o njima preuzeli brigu, no potrebno je prikupiti sredstva za transport svinja, izgradnju dviju nastambi te njihovu hranu.

2

„Prasičice, kako se to već u životu događa, više nisu u najboljim odnosima, pa im je potrebno sagraditi dvije nastambe s natkrivenim suhim dijelom i spavaonicom. Trebaju imati i dovoljno mjesta za kretanje, kupanje i igru u blatu… Trebaju i dosta hrane jer, bez obzira na imena, dosta jedu“, kazala je Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

3

Zbog toga je Sklonište pokrenulo kampanju 3 prasičice kojoj je cilj prikupiti 28.000 kuna koliko je potrebno za preseljenje vijetnamskih svinja u Petrinju i njihov bolji život.

„Svakoj životinji koja se nađe u Zoološkom vrtu grada Zagreba, želimo sretan život. Nekada, kao u ovom slučaju, to zahtijeva preseljenje na drugu adresu. Nadamo se da će nam građani moći pomoći u ovoj akciji“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Građani će svoje donacije moći uplaćivati na račun Skloništa (IBAN: HR9223600001501426697, opis plaćanja: 3 prasičice).

U Dumovcu će se u subotu održati program u povodu Svjetskog dana zaštite životinja. U sklopu njega obitelji s djecom moći će pogledati predstavu Tri praščića u izvedbi Lutkarske scene „Ivana Brlić Mažuranić“. Predstava počinje u 11.45.

Komentari