Plava kosa – savjeti za pravilnu njegu

Piše
Lorena Sikavica

Oct 01, 2020

Ako ste se odlučili za plavu boju kose, morate znati da nepravilna njega može dovesti do isušivanja kose. 

Plava je kosa najosjetljivija, krhka i lomljiva te samim tim zahtijeva svakodnevnu njegu. Zdrava i njegovana kosa jedan je od glavnih ženskih aduta i zato joj treba posvetiti pažnju.

FreeGreatPicture.com-43228-mbfwr-bunker-z-showSvakim novim bojanjem kosa gubi na kvaliteti. Nastojte povremeno stavljati preljev koji se sastoji od boje i tripostotnog hidrogena ili umjesto prave farbe s amonijakom koristite šampon u boji koji ne oštećuje kosu. Na ovaj način manje oštećujete kosu, a ona će biti sve zdravija.

Kosu treba kratiti svaka dva mjeseca kako bi se odstranili oštećeni dijelovi dlake. Također, ne treba pretjerivati s pranjem kose. Najbolje je kosu prati jednom tjedno neutralnim šamponima. Kosu je bolje ispirati mlakom vodom, pa čak i hladnom. Ne treba je izlagati visokim temperaturama bez odgovarajuće zaštite. Potrudite se kosu sušiti prirodnim putem te je nakon pranja uvijte ručnikom, bez grubog trljanja. Kada se osuši, kosu pažljivo i nježno raščešljajte i uvijek prvo raščešljajte krajeve kako biste izbjegli pucanje kose.

Nakon pranja, na mokru kosu nanesite hranjivu masku za obojenu kosu, koja će je učiniti mekšom. Upotreba ulja i balzama za kosu trebala bi vam postati rutina. Preporučuje se avokadovo ulje koje je namijenjeno na prvom mjestu oštećenoj i suhoj kosi, a djeluje regenerirajuće na obojenu i izbijeljenu kosu.

Foto: Moyan Brenn

Komentari