Koliko boja vidite na slici?

Piše
Mateo Galić

Aug 13, 2018

Ovaj test pokazat će vam pravo stanje receptora u vašem oku. Koliko različitih boja na slici ćete uočiti ovisi o količini i raspodjeli receptora boja. Većina ljudi u svom oku ima od dvije do četiri vrste receptora.

Dobro pogledajte ovu sliku i pokušajte uočiti što više različitih boja:

2

Ako ste završili s brojanjem boja pogledajte rezultate:

Ako ste izbrojali manje od 20 boja, spadate u dikromate, koji čine približno 25 posto svjetske populacije i imaju samo dvije vrste receptora boja. Ali, ne brinite se, i psi su dikromati, pa nije čudo što ste ponekad izgubljeni kao štene. Događa vam da se izgubite u svom sanjarenju i volite ponekad biti sami. Skloni ste nošenju tamnijih boja, pa uglavnom oblačite crnu i tamniju odjeću.

Ako vidite od 20 do 33 boja, vi ste trikromat i vaše oko ima tri vrste receptora za boje, a ova osobina vas ubraja u 50 posto svjetske populacije. Puni ste energije i ljubavi, vi ste pozitivna osoba. Skloni ste svijetlim i toplim bojama.

Ako je vaš rezultat od 33 do 39 boja, vi ste tetrakromat i time spadate u 25 posto svjetske populacije. Vrlo ste inteligentni, oštroumni i originalni. Vas vjerojatno iritira žuta boja i vrlo je izvjesno da nećete često obući odjevni predmet ove boje.

Ako vidite više od 39 boja vjerojatno je za to krivac monitor vašeg računala, jer na slici ne postoji više od 39 boja.

Komentari