Sačuvajte preplanulost uz maslac, bronzer i hladni tuš

Piše
x-ica tim

Aug 06, 2019

Želite li što dulje zadržati preplanulost odgodite mirisne kupke. Možda vam se i sama pomisao na vrući tuš u ovom trenutku čini nemogućom, ali čim temperature padnu bit će primamljiviji.

Umjesto toga, bolje je tuširati se hladnom vodom koja ne dehidrira kožu i samim time usporava guljenje. Odaberite gel za tuširanje na uljnoj bazi, a nakon tuširanja ne zaboravite na debeo sloj hidratantne kreme.

Recept za domaći njegujući losion

3 žlice losiona za tijelo
3 žlice karite maslaca
2 žlice gela aloe vere
4 žličice maslinovog ulja
grančica lavande

Protrljajte lavandu između prstiju i pomiješajte s ostalim sastojcima. Držite u hladnjaku i koristite ujutro i navečer ili nakon sunčanja.

Također, važno je i piti više vode kako bi koža ostala mekana i zdrava. Ako se tek pripremate na odlazak u toplije krajeve ne zaboravite na piling. Idealno je osloboditi kožu od mrtvih stanica dva tjedna prije sunčanja kako bi boja bila postojana.
No važno je zapamtiti da se „roštiljanjem“ na suncu ne dobiva ten fotomodela.

Naša koža je inteligentna pa izgorimo li na suncu, počet će se prije obnavljati – a samim time i guliti. Stoga je idealan faktor između 30 i 50, a koristimo li onaj ispod 15 nećemo ništa postići, osim povećati rizik od bolesti.

Maslac za tijelo

Nema boljeg načina da produljite vijek neodoljive preplanulosti nego maslacem za tijelo. Poslužit će i omiljena krema koju obogatite s nekoliko kapi ulja smilja koje blagotvorno djeluje i protiv pucanja kapilara te ožiljaka.
Imate li priliku uhvatiti još koju zraku sunca, namažite se i uljem kokosa koje će potaknuti prirodno tamnjenje, nahraniti kožu i u misli vratiti uspomene s plaže. Koža voli i jojobu, aloe veru i shea maslac, odnosno karite.

Mrkva i batat

Tablete i losioni koji potiču prirodnu količinu melanina, glavnog i odgovornog za tamnjenje, nisu uvijek dobro rješenje jer mogu izazvati neuravnoteženu boju, ali i tamne pjege jer koncentriraju količine pigmenta. Radije odaberite jelovnik bogat beta-karotenom. To u prijevodu znači jutarnji smoothie ili voćne salate s mangom i marelicama, mrkvu u bilo kojem obliku, kao i batat umjesto običnog krumpira.

Bronzer na jagodice

Iskoristite i moć optičke varke u svoju korist. Dajte prednost bijeloj, žutoj i ružičastoj odjeći kako biste istaknuli brončani ten. Ne možete pogriješiti s pastelnim bojama haljina i majica, a ružičasta je također mudar odabir. Maslinastom tenu pristajat će crna odjeća koja ističe zlatne tonove kože.

Ne zaboravite bronzer, kojeg nanesite na dijelove lica gdje će izgledati prirodno – čelo, nos, jagodice i sljepoočnice. Stavi li se na cijelo lice, pa čak i u tankom sloju djelovat će neprirodno.

Izvor: wish.hr

Komentari