Znamo pozadinu priče plakata sa Savskog mosta

Piše
Domagoj Vušak

Sep 18, 2015

Jeste li već vidjeli ovaj plakat? Glavni akteri su itekako stvarni, a mi znamo pozadinu priče…

Na zagrebačkom Savskom mostu, u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić, osvanuo je zanimljiv plakat koji je podijelio one koji su ga vidjeli.

“Jeste li vi Marko?” – pitala me žena iz medijske agencije P.I.O

– Nekad dobri ljudi naprave loše odluke. To ne znači da su loše osobe. To znači da su ljudi. Oprosti Marko – stoji na plakatu.

Dok su neki smatrali da je riječ o reklami koja samo želi privući pažnju i koja bi uskoro mogla dobiti svoj nastavak, drugi su uvjereni da je riječ o pravim osobama s pravim, ljubavnim problemima.

Kako bi razotkrili cijelu priču, kontaktirali smo medijsku agenciju P.I.O. na čijem se panou nalazi plakat.

– Oglas je stvaran, naravno. Jeste li vi Marko? – pitala me gospođa Iva koja radi u agenciji P.I.O. i nasmijala me do suza.

“Osobe s plakata su itekako stvarne”

Objasnio sam da želim napraviti kratku priču o tom oglasu i da me zanima o čemu se točno radi.

– P.I.O. , kao agencija koja se bavi vanjskim oglašavanjem, nudi mogućnost zakupa reklamnog prostora i fizičkim osobama. Gospodična Helena imala je kreativno rješenje koje smo mi otisnuli, plakat zalijepili i to je cijela priča – objasnila nam je Iva.

Naravno, nisu nam željeli otkriti identitet spomenute Helene.

– Helena je stvarna osoba. I Marko je, pretpostavljam, stvarna osoba. Nikad ga nismo upoznali, ali pretpostavljam da je djevojka koja je naručila plakat imala potrebu obratiti se Marku. Ovo što vidite na plakatu je stvarno, to je sve – dodaje Iva.

Marko, ne znamo što je Helena učinila, ali definitivno je zaslužila barem razgovor. Što vi mislite?

12039252_1166983843317672_1722076541478088179_n

Komentari