Namirnice koje smanjuju apetit

Piše
x-ica tim

Aug 13, 2018

Upoznajte namirnice koje sadrže dosta hranljivih tvari, a malo kalorija.

Naime, određene namirnice mogu nas duže zasititi i time smanje povećan apetit.

Grah, leća…

Ove mahunarke su bogate proteinima koji tijelu daju dugotrajan osjećaj sitosti, ali također sadrže i vlakna, antioksidanse i vitamine B grupe. S obzirom da vas dobro zasite, a i zdrave su, ove namirnice se preporučuju kada ste na dijeti.

Jabuka prije jela

Idealno je pojesti jabuku pola sata prije obroka, jer će vam dati osjećaj sitosti, što znači da ćete manje jesti.

Juha prije obroka

Juha je idealan početak svakog ručka. Tanjur juhe sadrži vrlo malo kalorija, a puno vitamina i minerala, osim toga što ćete poslije juhe pojesti 20 posto manje glavnog jela. Također, juha fizički zauzima dosta mjesta u želucu, pa je jasno da poslije ne možete pojesti veliku količinu hrane.

Krastavci za metabolizam

Sadrže malo kalorija, a puno vode i to ih čini idealnom namirnicom za sve koji žele smršaviti. Krastavci potiču proizvodnju hormona koji iz crijeva i želuca šalju mozgu impuls da ste siti. Ujedno djeluju i kao probiotici.

Bademi suzbijaju glad

Orašasti plodovi, a naročito bademi, vrlo su korisni u suzbijanju osjećaja gladi, jer su bogati zdravim nezasićenim mastima, proteinima i vlaknima. Osim toga reguliraju metabolizam i nivo šećera u krvi, čiji pad je odgovoran za osjećaj gladi.

Voda zavarava osjećaj gladi

Kada smo čak i blago dehidrirani, može nam se učiniti da smo gladni, jer su simptomi gladi i žeđi vrlo slični. Kada osjetite glad, popijte vode i pričekajte 10 minuta, jer su velike šanse da će vas proći.

Komentari