Ljutnja – poziv na stvaralaštvo

Piše
Branka Kovač

Mar 10, 2020

Ljutnja je vatrena, stvaralačka energija. Srž impulsa vatre je kretati se naprijed i stvarati. Ljutnja je znak da postoji nešto za čime smo strastveni, nešto što želimo stvoriti ili promijeniti.

Kada nas obuzme ljutnja, instinktivno se prvo želimo riješiti boli, izbaciti ju iz sebe. Ako prebrzo djelujemo, možemo se iskaliti na drugim ljudima ili ih kriviti za svoje stanje.

Ne tražite uzrok

Kada se razljutite – usporite, uzmite si trenutak i osjetite ljutnju samo kao energiju koja prolazi vašim tijelom. Nemojte je povezivati s nekom misli, idejom. Nemojte tražiti uzrok, samo osjetite energiju. Ljutnju ćemo lakše usmjeravati  kada nema dodatne prtljage, težine mentalne konstrukcije. Kada nema etiketu, ime, priču vezanu uz nju.

ljutnja

Problemi su u Zraku

Na prvi pogled, element zraka je lagan, lepršav i ne bi trebao uzrokovati toliko problema. Ali u trenucima pretjeranog razmišljanja, svi osjećamo ogromnu moć koju on može poprimiti. Veže nas, umjesto da nas pokreće. Ostajemo nepomični, zatočeni na jednom mjestu gdje se osjećamo nelagodno. Pokušavamo pobjeći, vatra naše ljutnje nas izjeda, ali snaga elementa zraka nas drži u vrtlogu. Nalazimo se u tornadu, konstantno u turbulencijama. Kružimo oko problema ali ne ulazimo u njegovu srž.

Srž Vatre

Ljutnja je vatrena, stvaralačka energija. Brz i eksplozivan osjećaj. Srž impulsa vatre je kretati se naprijed i stvarati. Kada osjetimo ljutnju, dobivamo znak da u toj situaciji postoji nešto za čime smo strastveni. Nešto želimo napraviti ili promijeniti odmah, ali osjećamo da postoje prepreke, da smo blokirani.

Kada ljutnju osjetimo kao jedan izraz naše životne energije, učenje usmjeravanja toka prane će nas dovesti do svjesnog izražavanja vatrene energije. Stvarat ćemo, umjesto uništavati.

ljutnja

Ako iz vatrenog impulsa ljutnje djelujete odmah, možete stvoriti nešto prosječno ili uništiti nešto drugo što vam je jednako tako vrijedno kao i cilj za koji se borite. Kada postanete dovoljno svjesni i snažni da usmjeravate tu eksplozivnu stvaralačku energiju, kada je počnete koristiti umjesto da ona koristi vas, stvarat ćete nevjerojatne, prekrasne stvari.

Vatra daje život, ali ga i uništava. Odaberite kako ćete koristiti svoju moć, mudro koristite svoje energetsko polje.

Komentari