Počeli Dani medijske pismenosti 2021.

Piše
Mateo Galić

Apr 20, 2021

U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te brojnih drugih partnera i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 19. do 25. travnja 2021., s različitim aktivnostima i u tjednima prije i poslije, održavaju se 4. .

Program traje od 19. do 25. travnja, a ovogodišnji 4. po redu Dani medijske pismenosti tematski su usmjereni prema utjecaju medija i medijskih sadržaja na mentalno zdravlje djece i mladih.

Ovogodišnji Dani medijske pismenosti tematski su usmjereni prema utjecaju medija i medijskih sadržaja na mentalno zdravlje djece i mladih.

untitled

Djelatnice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Sabina Mandić, Josipa Mihić, Miranda Novak i Sanja Radić Bursać, kao autorice sudjelovale su u kreiranju obrazovnih materijala “Digitalni mediji i mentalno zdravlje“.

U uvodnom dijelu edukativnih materijala objašnjeno je zašto mladi koriste društvene mreže, koje svoje potrebe time nastoje zadovoljiti te kako društvene mreže utječu na samosvijest, odnosno na poznavanje samih sebe i na nošenje s različitim psihološkim stanjima. Posebna su poglavlja posvećena i važnosti bliskih odnosa u adolescenciji, influencerima i uzorima u životima mladih osoba te problemu ovisnosti o internetu.

Zatim slijede prijedlozi pet radionica namijenjenih učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima koje sadrže opise aktivnosti i pripadajuće radne listove.

Podsjećamo i na prošlogodišnji edukativni materijal Sexting&Sextortion čije su autorice djelatnice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Sabina Mandić i Sanja Radić Bursać, a koji je dostupan na mrežnoj stranici Nastavno-kliničkog centra.

Komentari