Održan GRADify

Piše
Mateo Galić

Apr 19, 2021

U posljednjih godinu dana, nakon zagrebačkog, pa petrinjskog potresa potražnja za radnicima u graditeljstvu je porasla za 20 posto. Raste potražnja za radnicima, ali i broj srednjoškolaca koji žele upisati ovaj studij.

U subotu 17. travnja održan je GRADify – prvi sajam poslova na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, organiziran u sklopu projekta GRASP (Stručna praksa na Građevinskom fakultetu) financiranom iz Europskog socijalnog fonda.

1

Glavni cilj projekta GRASP jest unaprjeđenje studijskoga programa razvojem modela stručne prakse i jačanjem kompetencija osoblja Građevinskog fakulteta za organizaciju i provedbu učenja kroz rad, uzimajući u obzir potrebe tržišta rada.

”Naši studenti koji završavaju fakultet jako brzo pronalaze posao. Očekujemo da ćemo kroz tri godine trajanja našeg projekta provući kroz praksu najmanje 400 studenata, a u narednom periodu nam je cilj da ta stručna praksa postane dio obaveznog studijskog programa” – prodekan za nastavu Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Domagoj Damjanović.”Potražnja u ovom dijelu potresnog inženjerstva, obnove konstrukcija, infrastrukture, zaštite okoliša, prometnica tu su investicije velike, a onda i potreba za zaposlenjem tolika da smo imali i upit resornog ministarstva da povećamo upisne kvote” –  Stjepan Lakušić, dekan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na sajmu je sudjelovalo 20 poslodavaca koji su studentima predstavili mogućnosti koje im nude kao što su zaposlenje, stručna praksa i dodjela stipendija. Prijenos uživo pratilo je preko 900 sudionika, a reakcije sudionika bile su izvrsne: „Pratim sajam poslova i moram reći – maestralno odrađen! Zanimljiv, dinamičan, super gosti, produkcija, ostavlja dojam snage Fakulteta i vjere u bolje.“

2

Komentari