Muči li vas ljubomora ili lijenost?

Piše
Branka Kovač

Nov 24, 2020

Ljubomora je osjećaj kojeg se često sramimo i kojeg potiskujemo. Ako ste ljubomorni, ne znači da ste loši, već da trebate ovladati svojim elementom Vatre.

Ljubomora je još jedan osjećaj kojeg se sramimo i kojeg potiskujemo. No kao i ljutnju, ljubomoru možemo sagledati kao jedan vid vatrene energije.

Žustra energija ljubomore

Netko ima nešto što mi želimo. Netko radi nešto bolje od nas. Ljubomorni smo! Žustra energija nagriza naše srce, koliko god bismo htjeli da nije tako. Grčimo se, opiremo, ali najradije bi eksplodirali. Naučili su nas da je taj osjećaj loš pa posežemo za kutijom prve pomoći i ljubomoru pokušavamo suzbiti – potiskivanjem.

No ako Vatra nešto ne voli, onda je to potiskivanje. Ne voli da ju se zaustavlja, da joj se stavljaju granice. Potiskivanjem samo povećavamo nelagodu i stvaramo konflikt unutar sebe. Uvjeravamo se da smo loši, a takve misli samo još više raspale Vatru. Ona zna da je čista, božanska i ne pada joj na pamet prihvatiti ideju da je nešto manje od savršenstva.

ljubomora

Nestrpljenje i lijenost Vatre

Pa što je onda toj Vatri? Zašto toliko divlja kad na drugima vidi nešto što želi?

Vatra je samo nestrpljiva. Imajte razumijevanja za nju. U tom trenutku ona bi htjela to nešto, ali joj se ne da prolaziti mukotrpan put da to i postigne. Drugi vid nestrpljivosti Vatre je lijenost. Gunđa, umjesto da radi. Mršti se što drugi postižu ono što je njoj milo, ona očekuje da se sve to samo stvori.

Vatra u sebi nosi sjećanje na božanski izvor, i nekada joj je teško shvatiti zašto se njene želje i zamisli ne materijaliziraju na treptaj oka. Element Zemlje joj uporno pokušava objasniti svoje karakteristike, ali Vatra baš i ne sluša.

Poruke elementa Zemlje

Ako vas primi ljubomora, popričajte s vatrenim dijelom sebe. Onim dijelom koji stvara. Pitajte ga što bi želio stvoriti, i upoznajte ga sa svojim zemljanim dijelom. Neka on objasni vašoj Vatri što sve treba poduzeti, i bacite se na stvaranje. Ili odite na popodnevni drijemež, ako je vaša vatra, a i ljubomora, splasnula, kada ste shvatili što sve trebate poduzeti da dobijete to što hoćete.

Komentari