Poruke elementa Zemlje

Piše
Branka Kovač

Nov 14, 2016

Kada se osjetimo nesigurno, uplašeno ili se teško nosimo s izazovima materijalnog svijeta, putem elementa Zemlje možemo dobiti poruke koje će nam pomoći na putu.

Naš duh se izražava kroz materiju, naše tijelo. Kada se osjetimo nesigurno, uplašeno ili se teško nosimo s izazovima materijalnog svijeta, poznavanje elementa Zemlje nam može olakšati putovanje.

U Tarotu je element Zemlje predstavljen kartama Novčića. Svaka karta predstavlja energetski potencijal. U našim životima, taj energetski potencijal može poprimiti najrazličitije oblike. Zato kažemo da jedna karta ima mnogo značenja, i da je umijeće čitanja tarot karata u interpretaciji. Slijedeće poruke karata Novčića su jedan biser iz njihovog širokog spektra mudrosti.

Kako odabrati poruku

Na par načina možete odabrati poruku koja vam je potrebna.

Možete:

  • Pročitati sve poruke i osjetiti koja je u ovom trenutku za vas.
  • Intuitivno odabrati broj od 1 do 10, osjetiti broj koji nosi poruku za vas
  • Odvojiti malu arkanu Novčića iz svog tarot špila i izvući jednu kartu. Ako nemate tarot špil, možete 10 komadića papira označiti brojevima 1 do 10 i nasumce izvlačiti.

poruke

As novčića

Svatko od nas ima moć da ostvari ono što zamisli. Svaki veliki projekt počinje našom vjerom da iz ničega možemo stvoriti nešto. Nemojte se bojati praznine, ničega, koja u sebi sadrži potencijal za izgradnju nečega novog. Da bi stvorili nešto novo, moramo ostaviti sve staro, i u jednom prijelaznom razdoblju biti u ništavilu koje obećava. U tom ništavilu se stvara namjera koja će manifestirati sve što smo zamislili.

Dvojka novčića

Jedino što je stalno jest promjena. Okruženi smo mogućnostima. Ako ih primimo u svoj život, one mogu biti sjeme nečeg novog. To sjeme pažljivo uklapamo u dosadašnju rutinu, s puno ljubavi za njega radimo plodno tlo. Balansiramo različitosti, nalazimo sklad. Podržani smo od onoga što podržavamo. Yin i yang plešu svoj ples uzajamne podrške i tako pokreću svijet.

Trojka novčića

Kroz istraživanje, rad i suradnju s drugima dajemo oblik svojim snovima. Kada postavljamo temelje novog poglavlja svog života, radimo to s ljubavlju i veseljem. Vizija i strast koje su nas dovele do odluke da započnemo nešto novo, sada su se transmutirale u zemljanu energiju i konkretan fizički rad. Rad koji oplemenjuje dušu i ispunjava naše srce.

poruke

Četvorka novčića

Sposobni smo, talentirani, moćni i snažni. Vlastitim naporima gradimo sebe, kroz iskustva prikupljamo različite vrijednosti. Jedno od blaga koje akumuliramo je znanje. Postajemo stručnjaci na nekom području. Ne trebamo se bojati pokazati gdje smo autoritet, i ne trebamo zakidati druge za znanje koje smo prikupili.

Petica novčića

Sve što nam više ne služi, život će otkinuti od nas. Nema smisla žaliti za prošlosti, za onim što smo nekada imali. Život ima svoju mudrost, šalje u smrt ono što je za smrt spremno. Tako nam otvara putove za nova iskustva. Tada shvaćamo da to što je prodrmalo naše temelje djelovalo je kao sito koje će ostaviti na životu samo ono što vrijedi.

poruke

Šestica novčića

Imamo osjećaj da posjedujemo neke stvari, neke talente, ali oni nisu naši. Oni pripadaju svijetu, tu su da se dijele. Sve što je uz nas, tu je na posudbu, na određeni rok. Vrijednosti su stvorene da kolaju među nama. Čim zaglibe predugo na jednom mjestu, gube svoj sjaj. Naše vještine su tu da ih ponudimo društvu. Prirodno je da dajemo, prirodno je da primamo. Jedni druge oplemenjujemo i bogatimo.

Sedmica novčića

Postoji nešto sveto u strpljenju. Ljepota isijava iz nas kada smo spremni uložiti trud, a svjesni smo da će se plodovi pokazati mnogo kasnije. A možda plodova neće ni biti. Raditi bez očekivanja na nečemu što smatramo vrijednim povezuje nas s izvorom Vječnog mira. Prisjećamo se da smo došli u materijalni svijet prikupiti iskustva, i da je svako iskustvo vrijedno. Najbeznačajniji napor u očima duha je veličanstven.

Osmica novčića

Rutina svakodnevnice je prožeta duhom. I najmanji detalj je prilika za duhovno buđenje. Gdje god usmjerimo svoju pažnju, tu nas čekaju odgovori koje tražimo. Gledamo sve dublje i dublje, dobivamo sve veće razumijevanje stvarnosti i profinjujemo naše umijeće snalaženja u životnim izazovima. Bog se skriva u zdjelici riže.

poruke

Devetka novčića

Dođe i dan ostvarenja. Trenutak kada više nismo isti, kada je rođeno naše novo Ja. I sada, ako pogledamo unatrag, shvaćamo da sve naše pogreške imaju istu vrijednost kao i naši uspjesi. Svaka bol, svaka radost je bila dio putovanja prema ispunjenju, i ima jednaku vrijednost. Kroz svaki dio puta smo upijali još više Sebe. Nekada je bilo ugodno, nekada neugodno. No sada kada smo cjeloviti, sva svoja iskustva volimo jednako.

Desetka novčića

Sve što je oko nas je i dio nas. Sve što vidimo oko sebe je dio naše manifestacije. Naša djela, riječi, misli stvorile su okruženje u kojem živimo. Bilo da nam se sviđa to što smo izgradili ili ne, vrijeme je da krenemo dalje. Graditi ispočetka. Tada ćemo imati prilike postupiti drugačije ako smatramo da smo negdje pogriješili, i ponoviti sva ona iskustva koja su nas prošli put ostavila bez daha.

Komentari