Gdje trčati u Zagrebu

Piše
Petra Haleš

Sep 26, 2019

Trčati u Zagrebu gušt je onima koji vole brdoviti teren kao i trkačima koji bolje vladaju ravnim dugim trasama.

Tuškanac je raj za ljubitelje brdovitog terena. Uglavnom rezerviran za one u centru grada i nikako nepreporučljiv početnicima, barem ne za prvih mjesec ili dva treniranja. Krivudave staze, čarobna šuma i čist zrak svakako će uljepšati svaki početak dana ili vas dovoljno pozitivno umoriti da se pripremite za početak sljedećeg.
Najviše odgovara iskusnim trkačima kojima su ravne staze i mnoštvo trkača na jednom mjestu dosadili pa radije vrludaju šumicom.

Savski nasip – dug, dostupan i jednostavan, idealan je za trkače početnike. U prvim fazama privikavanja na trčanje kao na svakodnevnu aktivnost nije toliko bitno koliko ćete pretrčati već stvoriti i održati naviku. Postavite si cilj stići od jednog do drugog mosta.

U prodaji X-ICA parfemi

Jarun je onima koji žive u blizini bijeg od svega. Ondje se trči, rola, vježba, igra nogomet, odbojka, a trkači ondje najviše trče u paru. Obilježene i široke staze privlače mnoge rekreativce, a ondje se nakon treninga imate i gdje okrijepiti, a ako vrijeme dozvoljava čak i otuširati ili osvježiti kratkim kupancem.

Sljeme je ipak rezervirano za trkače koji već imaju usađenu naviku trčanja i kojima su gradske oaze postale prekratke. Osim idilične prirode Sljeme će vas posebno ispuniti zadovoljštinom jer  će rezultati biti nedvojbeno jači s obzirom na promjenjiv teren i konstantni uspon koji će vas tjerati da se koncentrirate na tempo i disanje, a o ugođaju ne treba ni posebno govoriti.

Malen, ali sladak Bundek mami da ga se koristi. On je zgodan za kraće rute ili kružne treninge, a ukoliko u trčanje planirate ukomponirati i vježbanje ili istezanje svidjet će vam se činjenica da se i ondje prije samog jezera  mogu naći i park i šumoviti, mirniji predjeli. Kad vam dosadi kružiti popnite se na nasip.

Eto, umjesto za tramvajima potrčite za nekim od zagrebačkim zelenih oaza i uživajte na koji god način se odlučili rekreirati.

Photo: Giuseppe Milo, Flickr

FlixBus – novi kodovi

Komentari