Rekreativno jahanje kao aktivan odmor

Piše
Diana Radobuljac

Jul 22, 2016

Volite jahati ili nikada niste probali? Našli ste se na odmoru u Istri, a ne da vam se ljenčariti po cijele dane? Imamo za vas super rješenje. Okušajte se u rekreativnom jahanju uz more i nadopunite svoj odmor nezaboravnim iskustvom.

Malo hrabrosti, dobre volje i ljubavi prema ovim plemenitim bićima čarobna su formula koja će vam uljepšati ljetne praznike. Ranch Istra Star u Medulinu mala je oaza na kojoj živi 16 konja, a vi možete izabrati kojeg želite i na njemu doživjeti Istru iz sedla.

Broj konja se s prvotnih 5 popeo na čak 16 konja raznih pasmina nižeg i srednjeg rasta od kojih su neki klupski, a neki privatni – pripadaju redovnim članovima kluba, no i oni se koriste za potrebe kluba.

jahanje

Klub vodi Maja Živanić, a uz njeno stručno vodstvo na terenu osjećat ćete se kao pravi jahač. Svi su i više nego dobrodošli, a mjesta strahu nema.

S ponosom možemo reći da se u klub vraćaju gosti unazad 10 godina koji se smatraju članovima našeg kluba. Klub nudi i školu jahanja za djecu i odrasle u trajanju od osnovnih 15 sati. Osim toga, sve je više zainteresiranih za terapijsko jahanje pa se trenutno radi na osposobljavanju konja i osoblja za takve aktivnosti.

jahanje

Jahanje uz more mnogima je san koji se čini nedostižan i nekako filmski. Drago nam je da sa sigurnošću možemo potvrditi da nije nedostižan ali filmski svakako jest, a i nama se ispunio kad smo doživjeli jahanje uz more i u moru. Vi samo kažite gdje i što želite, a Maja vam ispuni želju. No, osim rekreativnog i turističkog jahanja klub se bavi i drugim aktivnostima.

2015. godine KK Istra Star je u suradnji s KK Manjadvorci osnovao Istarsku endurance ligu za pršut. To je natjecanje u daljinskom jahanju, enduranceu, za iskusne licencirane jahače, ali i prilagođeno natjecanje za jahače koji nisu položili ispit za jahaču licencu, a žele sudjelovati na natjecanjima u toj jahaćoj disciplini. U ovom natjecanju glavna nagrada je poznati, ukusan i prilično skup pršut. Osim toga, KK Istra Star sudjeluje na raznim manifestacijama sportskog i kulturnog karaktera. Ove godine članovi kluba su se udružili kako bi raščistili arheološke i povijesne lokalitete i objekte na području u blizini Rancha s ciljem da se naše rekreativne ture prošire na takva mjesta te da se jahačima rekreativcima i turistima omogući razgledavanje tih posebnih mjesta.

Nećemo se više truditi nagovarati vas na jahanje. Ostavljamo galeriji da vas sama navede. 🙂

Photo galerija (11 slika)

Ove predivne konje možete vidjeti i na  facebook stranici Rancha.

Komentari