Zagrebaši se spustili s Rogle!

Piše
x-ica tim

Aug 13, 2018

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb završili su visinski dio priprema na slovenskoj Rogli, na kojoj su proveli posljednjih devet dana tešući fizičku spremu pod budnim okom kondicijskog para trenera Igora Blažinčića i Mirele Anić.

Osim fizičke spreme dosta se radilo i na taktici, a trener prve ekipe Lino Červar, uz svoje pomoćnike Tončija Valčića i Davora Rokavca, upoznavao je ekipu sa svojim taktičkim zamislima i dobio bolji uvid u to što od svojih igrača može očekivati.

Trener vratara, pak, Mario Kelentrić svakodnevno je spremao vratarski dvojac Urh Kastelic – Arian Jović, dok je kao treći vratar na Rogli bio i mladi Mateo Kajba.

Liječnička služba pod vodstvom dugogodišnjeg fizioterapeuta kluba Damira Kajbe, a uz velike napore i trud fizioterapeutskog dvojca Slobodan ŠkorićJosip Režić, imala je pune ruke posla s čak 20 prvotimaca s kojima su se bavili na dnevnoj bazi.

Prva ekipa PPD Zagreba za svoje je napore od trenera Červara dobila dva dana slobodno, a već u srijedu, 15. kolovoza nastavljaju s treninzima.

Styrian Handball Days  

Ove sezone rukometaši PPD Zagreba sudjelovat će na dva pripremna turnira u Austriji i Francuskoj.

petak 17. i subotu 18. kolovoza nastupit će na Styrian Handball Days Grazu gdje još igraju domaćin HSG GrazFivers WAT Margareten i Branik RK Maribor.

U polufinalnom ogledu u petak u 19:30 sati igrat će protiv HSG Graza, dok će u nešto ranijem terminu snage odmjeriti Fiversi i Branik RK Maribor (17:30).

Dvoboj za treće mjesto na rasporedu je u subotu u 10 sati, dok je finalna utakmica predviđena za 12 sati.

Vendee Hand Trophee

Vikend kasnije, 25. 26. kolovoza, nastupit će na zapadu Francuske u sklopu međunarodnog pripremnog turnira Vendee Hand Trophee.

Tamo će u subotu, 25. kolovoza u polufinalu igrati s ekipom Nimesa. Početak tog dvoboja predviđen je za 17 sati, dok će u 20 sati igrati Aix i Chambery.

Dvoboj za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju 26. kolovoza u 15 sati, a finale je predviđeno u 18 sati.

Početak natjecateljske sezone predviđen je za termin utorak 28. kolovoza / srijeda 29. kolovoza kada bi se trebalo igrati prvo kolo SEHA Gazprom lige.

Komentari