Konferencija Kondicijska priprema sportaša

Piše
Lorena Sikavica

Feb 07, 2018

Zagreb je domaćin međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša koja će se 23. i 24. veljače po 16. put održati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Konferencija koja se kroz godine popela na sam vrh najprestižnijih konferencija u području kondicijske pripreme u Europi i šire, posljednjeg će petka i subote u veljači okupiti neke od najcjenjenijih svjetskih i domaćih sportskih trenera i stručnjaka.

Listu uglednih imena predvodi Francesc Cos, direktor Barca Innovation Hub nogometnog kluba Barcelona. On će na konferenciji predstaviti koncept ovog projekta koji uključuje učinkovitu selekciju budućih nogometnih talenata ali i razvoj te razmjenu znanja u područjima poput medicine, tehnologije, timskog sporta, društvenih znanosti i drugog. Španjolskom stručnjaku pridružit će se i trener Julio Calleja, cijenjeni znanstvenik i kondicijski trener kojeg je najviše proslavio rad s najboljom španjolskom košarkaškom generacijom u povijesti, europskim i svjetskim prvacima. Tu je i Francesco Cuzzolin, sportski stručnjak čije je ime uz brojne druge uspjehe u svijetu prepoznato i po uspješnom kondicijskom vodstvu NBA košakaške momčadi Toronto Raptors.

Uz brojne svjestke stručnjake, svoja znanja podijelit će i domaći stručnjaci poput kondicijskog trenera košarkaškog kluba BaskonijaLuke Svilara te Igora Čerenšeka čiji Mentalni trening profesionalne sportaše dovodi do samog vrha i pruža jedan novi, suvremen i sveobuhvatan pogled na kondicijsku pripremu sportaša.

Šesnaesto izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

Komentari