Kako se boriti protiv neugodnog znojenja

Piše
x-ica tim

Jun 15, 2018

Do pretjeranog znojenja dolazi kod određenih dijelova tijela poput stopala, pazuha i dlanova. Pretjerano znojenje kod osobe izaziva socijalnu anksioznost, sram i otežano obavljanje normalnih aktivnosti.

Izlučivanje znoja u većim količinama naziva se žarišna hipertenzija. Žarišna hipertenzija može prestati preko noći, a do sada se nije povezala s niti jednom bolesti.

Ako do pretjeranog znojenja dolazi u bilo koje doba dana i po cijelom tijelu, može se raditi o anksioznosti, nuspojavi lijekova, klimakteriji ili hiperaktivnosti.

Jedni od najčešćih uzroka pretjeranog znojenja su naporna fizička aktivnost i tople temperature.
Medicinski uzroci pretjeranog znojenja mogu biti srčani napad, menopauza, endokarditis, hipertireoza, groznica, leukemija, tuberkuloza, anksiozni poremećaj, stres i lijekovi.

Ako se jave noćna znojenja bez poznatog uzroka treba se potražiti liječnička pomoć. Isto tako liječničku pomoć je potrebno potražiti ukoliko znojenje otežava dnevne aktivnosti ili se naglo pojavi.

Prirodni lijekovi protiv pretjeranog znojenja su zeleni čaj, pšenični sok, grožđe, čaj od kadulje, kukuruzni škrob, ulje čajevca, sok od rajčice, sol, krumpir, kokosovo ulje, prirodni ocat, soda bikarbona i tain.

Utjecati na prestanak pretjeranog znojenja se može uz prestanak konzumiranja cigareta, nošenjem odjeće od prirodnih vlakana, izbjegavanjem sintetike, izbjegavanjem slatkiša i kemijski obrađene hrane, izbjegavajući stres i stresne situacije, prestankom konzumiranja droge i alkohola, unošenjem dovoljne količine tekućine u organizam, izbjegavajući jake dezodoranse i gelove za tuširanje.

Prirodni dezodoransi protiv znojenja mogu biti od velike pomoći, a birati možete između dezedoransa u spreju za stopala, intenzivnog kristalnog dezodoransa u kamenu i intenzivnog kristalnog dezodoransa u spreju.

Dezodorans za stopala u spreju pruža ugodu i svježinu tijekom cijelog dana, a dugotrajno sprječava neugodne mirise nogu.

Intenzivni kristalni dezodorans u kamenu ne sadrži štetne alkohole, aluminij, parabene i kloride, a namijenjen je svima koji se pretjerano znoje.

Intenzivni kristalni dezodorans u spreju je namijenjen svima koji se pretjerano znoje, a ne sadrži alkohol i aluminij, te je njegova zaštita 24-satna, bez bijelih tragova i mrlja.

Izvor: wish.hr

Komentari