BEST-ov stručni seminar – It’s oil about that gas!

Piše
Ana Leko

svibnja 04, 2016

Studentska udruga BEST Zagreb od 20. do 30. svibnja organizira proljetni stručni seminar pod nazivom It’s oil about that gas!.

Ovogodišnji seminar održava se pod pokroviteljstvom INA-e i bavi se tematikom neobnovljivih izvora energije, budućnosti istraživanja i proizvodnje fosilnih goriva.

Tijekom 10 dana seminara, BEST Zagreb ugostit će 20 europskih i 2 kanadska studenta, a pridružit će im se i 15 studenata Sveučilišta u Zagrebu. Seminar se održava na engleskom jeziku i izvrsna je prilika za stjecanje znanja i iskustva u struci, kao i upoznavanje novih kultura i stvaranje prijateljstava u međunarodnom okruženju.

BEST-ovi stručni seminari su međunarodno prepoznat oblik dodatne edukacije te studenti nakon sudjelovanja ostvaruju pravo na ECTS bodove. Ove godine sudionici seminara imat će priliku slušati predavanja profesora s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije te Ininih stručnjaka, a organiziran je i posjet Ininoj rafineriji nafte Rijeka. Osim akademskog dijela seminara, inozemni studenti iskusit će ljepote hrvatskog zavičaja tijekom vikend izleta na planinarski dom Strahinjčica kraj Krapine.

BEST Zagreb je neprofitna, volonterska studentska organizacija, dio međunarodne organizacije Board of European Students of Technology koja okuplja studente tehničkih i tehnoloških fakulteta s 96 sveučilišta diljem 33 europske zemlje. Kroz dugi niz godina djelovanja na Zagrebačkom sveučilištu, BEST Zagreb organizirao je mnoštvo kvalitetnih projekata s ciljem da se studentima kroz razne oblike dodatne edukacije pruži prilika za razvitak izvan okvira klasičnog obrazovanja.

Zainteresirani studenti preddiplomskih i diplomskih studija tehničkih i tehnoloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se prijaviti na putem online prijavnice do 13. svibnja. 

Komentari