Žene imaju PMS, a muškarci IMS!

Piše
Vanja Točaković

svibnja 09, 2016

Mislite da samo žene imaju PMS? Nemojte se na to kladiti jer sigurno ćete izgubiti. Muškarci zaista imaju muški PMS – takozvani IMS!

Foto: sabrina lesniowski, pinterest

Općepoznata stvar je kako su žene, jednom mjesečno, podložne PMS-u, koji najviše karakteriziraju nagle promjene raspoloženja. Možda će vas iznenaditi podatak da su muškarci, takvim promjenama raspoloženja, podložni čak jednom dnevno, svaki dan! Da, dobro ste pročitali, jednom u danu muškarce može “lupiti” hormonski disbalans koji uzrokuje, takozvani IMS (irritable male syndrome).

Foto: elwin coldiron, pinterest

Kod muškaraca i kod žena, za takve promjene raspoloženja, krivi su hormoni. I iako se žene smatra više osjetljivima na takve promjene, zapravo su muškarci podložniji naglim promjenama raspoloženja. Simptomi u muškaraca slični su kao i kod žena, osim nervoze i promjena raspoloženja, tu su: glavobolja, bolovi u trbuhu, plačljivost, depresija i na vašu, a i žalost vaših partnerica – manjak želje za seksom. No muškarci ne brinite, ti trenutci u danu, kao i ženama ti dani u mjesecu, omogućuju vam da budete u potpunosti svoji, a da vam nitko neće zamjeriti jer ste u IMS-u.

Foto: sean mcgrath, flickr

Komentari