Aktovke koje su zaludjele trendseterice

Piše
Jelena Prpoš

svibnja 11, 2016

Poslovne aktovke već odavno ne moraju biti uobičajenih boja. Smeđe nijanse i crnu sad zamijenjuju življe boje. A sve kako bi se dodatno naglasila ženstvenost.

Dizajnerica Ana Dorotić Vuk izrađuje luksuzne torbe, ali i ostalu kožnu galanteriju. Posao u koji se zaljubila prvenstveno je započeo vrlo spontano. Kako kaže, iz čiste znatiželje. A vodila ju je želja da stvori torbu koja bi odgovarala potrebama poslovnih žena ili studentica.

Inspiraciju pronalazim najviše u glazbi. Zvuči klišejasto, ali zaista je tako. Mislim da dobra glazba općenito kod nas koji nešto stvaramo puno znači. Ona pokreće naše stvaralačke kotačiće. Naravno da su tu i žene, bez kojih cijela ova priča ne bi ni postojala.

aktovkaZa svoj prvi model ove poslovne torbe Ana se povezala sa školom za tekstil i kožu, ali i ostalim stručnim ljudima koji su joj pomogli u izradi. U roku od dva mjeseca nastao je prvi prototip.

Uspjeh ne dolazi preko noći. Kada sam nakon samo nekoliko mjeseci promoviranja prototipa prve aktovke imala potrebu za većom količinom na lageru mojoj sreći nije bilo kraja. Pomislila sam “Bože pa ovo je čudo”. Tada sam upoznala svojeg sadašnjeg supruga koji je obrtnik. Imao je uhodanu proizvodnju od nekoliko ljudi i mogao je proizvesti količinu robe koja je meni tada trebala.

Uz ljubav, rodio se i uhodani posao. Anine aktovke danas obožavaju hrvatske trendesterice.

Među javnosti poznatim osobama tu je zasigurno moja dugogodišnja prijateljica, a sada i vjenčana kuma Renata Končić Minea. Ima tu još nekoliko osoba no ne bih isticala nikoga posebno. Moji najvjerniji klijenti su ponajviše pravne struke, no imai i raznih drugih profesija, ali i studentica.

aktovke

Kombinirati ove aktovke s odjećom, neiscrpan je zadatak. Uz haljinu, odijelo ili traperice sasvim je svejedno.

Pri samoj konstrukciji najviše sam pazila da zaista sve stane u torbu. Tako da sam uz dva pretinca za papire napravila poseban pretinac za laptop koji je presvučen zaštitnom spužvom. Paleta boja kod nas ne postoji, odnosno beskonačna je.

AKTOVKE

Komentari