Završio je još jedan Job Fair

Piše
Vanja Točaković

svibnja 11, 2016

FER, KSET i BEST Zagreb uspješno su organizirali još jedan sajam poslova Job Fair. I ove godine, studentske poslove i prakse nudile su mnoge tvrtke, a sudeći po odazivu i reakcijama sudionika i posjetitelja, možemo zaključiti kako je ovogodišnji Job Fair bio najbolji do sada!

Jučer je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) završio još jedan sajam poslova Job Fair. Ove godine svoju ponudu predstavilo je čak 48 tvrtki kroz 38 predavanja i štandova na kojima su studenti mogli dobiti sve informacije, a sudeći po brojci od oko 2000 posjetitelja jedno je sigurno – Job Fair ni ove godine nije razočarao!

job fair

Odaziv tvrtki koje su nudile studentske poslove i prakse bio je, u najmanju ruku, odličan. Tako su svoje ponude i programe, između ostalih, predstavili: acceleratio, degordian, ericsson, google, in2 grupa, infobipIntesa Sanpaolo Card, Microsoft, nanobit, Rimac Automobili, Vip i Zagrebačka banka. Posjetitelji su, s obzirom na ponudu, teško kući mogli otići razočarani i čini se kako razočaranju, u posljednja dva dana, na FER-u nije bilo mjesta!

Organizacija je ove godine definitivno najbolja do sada. Ponuda je zaista odlična, svi su jako pristupačni i dobila sam puno informacija. Najviše me zanima računarstvo i zahvaljujući Job Fairu znam koje korake ću poduzeti pri traženju prakse i posla.

Lucia, studentica FER-a

Iako Job Fair prvenstveno nudi prakse i poslove za studente tehničkih fakulteta, primijetili smo mnogo studenata društvenih i humanističkih struka. Zanimalo nas je jesu li među ponudama pronašli nešto za sebe, a evo što su nam rekli:

Prvenstveno sam došao zbog novog iskustva i saznanja o ponudi tržišta rada s obzirom da ću uskoro biti dio toga. Moja akademska pozadina je društvena i mogu zaključiti kako je ponuda na Job Fairu ipak za specifičnu i ciljanu skupinu, no moram naglasiti kako sam, na većini štandova, dobio korisne informacije vezano uz zapošljavanje moje struke.

Riki, diplomirani politolog i student psihologije

Iako studiram medicinu srce mi je na FERu tako da sam došao vidjeti što se nudi. Htio bih se baviti medicinskom tehnologijom i mogu reći da su reakcije izlagača, na upite oko takve vrste prakse i posla, bile odlične. Neki su me čak uputili da se javim kadru za ljudske resurse tako da sam jako zadovoljan jer su izlagači pokazali obazrivost i zainteresiranost i za nas koji nismo primarno tehničkih struka.

Nikola, student medicine

Osim odličnih reakcija posjetitelja, zanimalo nas je što nam o ovogodišnjem Job Fairu imaju za reći i sami izlagači, a sudeći po gužvama na štandovima, vjerujemo kako su svi bili zadovoljni.

job fair

Acceleratio tim

Mi smo jako zadovoljni i bilo je bolje nego što smo očekivali. Ove godine nudili smo ljetne prakse i možemo reći kako su studenti iznimno zainteresirani, postavljaju puno pitanja što je odlično i nadamo se da će se pronaći u onome što nudimo i javiti se.

Acceleratio tim

job fair

Vip tim

Ove godine studentima smo predstavili Vip alumni program koji, mladim i obrazovanim stručnjacima s tek završenim fakultetima, nudi jednogodišnji program razvoja i edukacije čije prijave kreću krajem lipnja ove godine za desetak pozicija. Također, drago nam je da je velik broj studenata izrazio interes za ljetnu praksu u Vipnetu koja će ove godine biti dostupna studentima četvrte godine fakulteta. Sve u svemu mi smo iznimno zadovoljni i organizacijom i odazivom te se veselimo idućem Job Fairu.

Anita Rengel, Vip

job fair

Infobip tim

Cjelokupna ideja Job Faira nama je jako zanimljiva i zato smo ovdje već peti put. Jako nam je drago što imamo mogućnost suradnje sa studentima, što možemo čuti što to oni traže, te što im možemo predstaviti našu ponudu. Također, dobivamo povratne informacije što nam omogućuje prilagodbu tržištu. Odaziv je jako dobar, studenti su pokazali zanimanje za pozicije koje trenutno nudimo, a najviše nam je drago što smo imali priliku pobliže im predstaviti ono čime se bavimo. Naime, ne oglašavamo se tradicionalnim marketinškim kanalima, stoga studenti često nemaju priliku čuti za nas pa je Job Fair odlična prilika da, izravno sa studentima, iskomuniciramo čime se bavimo i što nudimo. To je dobra prilika i za njih s obzirom da smo najveća IT kompanija u Hrvatskoj, a osim toga nudimo različite ponude za različite struke – od tehničkih do društvenih i humanističkih područja.

Ana Gazivoda, infobip

Razgovarajući s posjetiteljima i izlagačima mogli smo čuti samo riječi hvale za ovogodišnji Job Fair. Stoga, jedino je preostalo vidjeti jesu li i organizatori jednako zadovoljni postignutim.

Ovo je njob fairajbolja godina do sada i jako smo zadovoljni. To ne čudi s obzirom da smo ove godine povećali organizaciju – poboljšali web stranicu Job Faira, doveli veći broj tvrtki te više uložili u promociju eventa među studentima i tvrtkama. Jako smo zadovoljni što je čak 48 tvrtki iznijelo svoje ponude kroz predavanja i/ili štandove, tako da je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Također, ono što smo ove godine htjeli napraviti je da ne dovedemo samo velike i srednje tvrtke, već i startupe, što smo uspjeli i jako nam je drago zbog toga. Sve u svemu, ovaj Job Fair smatramo iznimno uspješnim i nadamo se da ćemo se vidjeti dogodine.

Bruno Vunderl, organizator

Nakon dva dana provedena na sajmu poslova jedino možemo zaključiti – šteta što nije češće! Kao iznimno zadovoljni posjetitelji zahvaljujemo organizatorima na trudu i još jednom uspješnom Job Fairu te izlagačima na ovakvoj prilici za mlade visokoobrazovane ljude.

Komentari