Sljemenska staza usred Zagreba

Piše
Antonia Hrgović

svibnja 11, 2016

Unatoč tome što se ljeto bliži, ovih dana možete svjedočiti snježnom izdanju Sljemena, postavljenog na prostoru od tri četvorna metra u centru grada, u realizaciji kreativnog teama Backo Mini Express.

Na adresi Gundulićeva 4 od prošlog se tjedna može vidjeti Sljemenska staza sa snijegom, skijašima, pratećom snježnom službom i žičarom – kojoj su realizatori ove ideje, petorica Zagrepčana s Antunom Urbićem Backom kao idejnim začenikom i vlasnikom projekta, odlučili odati počast.

Na našoj skijaškoj stazi nalazi se oko 40 skijaša koji skijaju, stoje ili se odmaraju u restoranu na vrhu Sljemena. Imamo i snowboardere, ali i hitnu medicinsku pomoć. Kod nas je vrlo živo, baš kao i na Sljemenu, samo što naši uvijek pobjeđuju i što žičara stalno radi.

Skijaškoj atrakciji sa Sljemenom kao mjestom odvijanja radnje, bilo je potrebno nešto više od godinu dana da se realizira, odnosno da započne svoj spust.

Backo Mini Express odnosi si se na projekt najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi. Projekt koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i kojim na 75 četvornih metara prometuje stotinjak vlakova osam sati svakoga dana na 1050 metara mini – tračnica, od kojih je dio ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra, kreacija je istih realizatora.

Backo Mini Express, o kojem je nedavno došla novinarska ekipa čak iz Kine napraviti priču, otvorena je petkom i subotom od 10 do 18 sati, a po potrebi i ostalim danima.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Naslovna fotografija: Backo Mini Express

Komentari