Češnjak je dečko za sve

Piše
x-ica tim

Oct 28, 2019

Nema boljeg lijeka za srce od ove moćne povrtnice koja nam često natjera suze na oči. Češnjak dokazano smanjuje rizik od raznih kancerogenih bolesti, a oboljelima je broj jedan namirnica na listi preporučene hrane.

Sjeckajte ga što sitnije kako bi ispustio što veću količinu alicina, sumpornog spoja koji ga stavlja na broj jedan prirodnih lijekova u borbi protiv raka. Koristite ga u svim jelima koja pripravljate. Nemojte ni pomisliti napraviti omlet, a da prije toga niste popržili malo češnjaka.

Češnjak je poznati regulator glukoze u krvi. Konzumira li se par puta tjedno, češnjak spriječava pojavu šećernih bolesti. Budite pametni i ne kupujte uvozni kineski GMO češnjak jer, osim što ga možete nositi u džepu i nitko to neće ni primijetiti jer nema ni dva posto one arome koju pravi domaći češnjak ima, nema ni približne nutritivne vrijednosti kojima se odlikuje domaći češnjak.

Posadite sami svoj češnjak. Ne treba vam puno prostora, svega par teglica ili malo veća kanta. Nabavite par glavica domaćeg češnjak i vanjske, mesnatije režnjeve zapiknite u kvalitetnu zemlju na 2-3 cm dubine. Češnjak će niknuti za 10-15 dana, a vi ćete jesti organski, zdravo i provjereno. Mnogi vrtlari i vrtlarice tvrde da je upravo on odličan susjed ljepoticama jagodama.

Foto: Little star, Flickr

Komentari