“Drive in kultura” uspješno ostvarila cilj

Piše
Petra Haleš

Jul 20, 2020

Danas su u prostorijama Zaklade Solidarna potpisani ugovori o jednokratnoj donaciji s 10 zagrebačkih studenata u okviru projekta Drive in kultura koji je nastao u SABMARINE produkciji.

Drive in kultura održana od 15. do 17. svibnja 2020. na skrivenom parkiralištu iza zagrebačkog Tehničkog muzeja za cilj je imala revitalizaciju hrvatske kulture nakon potpunog lockdowna, ali i brigu prema zajednici ostvarenu kroz pomoći potrebitim zagrebačkim studentima kojima je turbulentna situacija otežala svakodnevni život.

1

Ulaz na događanje bio je slobodan, a sve s ciljem aktiviranje publike na doniranje sredstava putem posebnog žiro računa Solidarne – Zaklade za ljudska prava i solidarnost.  Ova je humanitarna akcija u tjedan dana prikupila 10.000,00 HRK i time pomogla desetero zagrebačkih studentima s jednokratnom donacijom u iznosu od 1.000,00 HRK. Studenti koje smo podržali kroz naš program sudjelovali su u Natječaju za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u kategoriji slabijeg socio-ekonomskog statusa, ali nisu ostvarili financiranje.

IMG_0256

Mlada ekipa iz kreativne produkcije SABMARINE, koja stoji iza projekta Drive in kultura, još jednom se zahvaljuje svim posjetiteljima i donatorima koji su svojim doprinosom pomogli studentima kojima je pomoć najpotrebnija, a osim toga najavljuju da će projekt nastaviti svoju vožnju pod, već svima znanom krilaticom – „Potrubi za kulturu!“.

#SABMARINE, Drive in kultura, Zaklada Solidarna, Kulturni djelatnici, Kulturna događanja, Kino na otvorenom, Film, Kazalište, Mladi, Studenti, Humanitarna akcija, Koronavirus

Aftermovie_Drive in kultura:

Foto: Ivan Blažević, Lara Varat, Eva, Basta, Vid Redža

Komentari