Iluzija o savršenstvu

Piše
Branka Kovač

Mar 11, 2020

Živimo u iluziji da savršenstvo ne postoji. A savršenstvo je upravo ono što jesmo, u svakom trenutku svog postojanja.

Često ne volimo neke dijelove sebe, okrutno se osuđujemo i krivimo zbog grešaka iz prošlosti. Postanemo toliko vezani za ideju nesavršenstva da ta iluzija postaje naša stvarnost. Naš dom. Sigurno mjesto gdje se uvijek možemo sakriti.

Pa kada nam ljubav počne šaptati na uho da smo božanska djeca, povezana sa svime što postoji, što je ikada postojalo i što će ikada postojati, možemo ostati paralizirani zbog jačine tog osjećaja. Može nas uhvatiti strah, jer to je nešto nepoznato. Mjesto koje dosad nikad nismo posjetili. Zemlja gdje ne postoje mane, pogreške, dobro i loše. Samo jedan Izvor koji se izražava na beskonačno mnogo načina, i uživa u igri koju stvara.

iluzija

To je mjesto gdje ćemo morati odustati od ideje da nismo savršeni i da nismo potpuni. Morat ćemo prestati izmišljati priče zašto nismo vrijedni i udahnuti život punim plućima, te dobro protrljati oči kad se probudimo iz sna, iz ovog izmišljenog svijeta u kojemu upiremo prst jedni u druge, ne znajući da prozivamo sami sebe.

Krivnja, ogorčenost i zamjeranje će nam zadnji put mahnuti i viknuti Zbogom!, a mi ćemo moći pomilovati vlastito lice istom nježnošću kojom smo dodirivali one koje smo najviše voljeli.

Komentari